Banka ve kredi sicil affı için beklentilerini sürdüren işletme sahipleri, firmalarına temiz bir sayfa açmak için sicil affı gündemini yakından takip ediyor.

Çeşitli sebeplerden dolayı kredi ya da kredi kartını borcunu ödeyemeyenler, yeni bir kredi ya da kredi kartı başvurusu yaptıklarında kara listeye takılıyorlar.

Bankalar veya çeşitli finans kuruluşları bu kişilerin ödemelerini yapma alışkanlığının bulunmadığını düşünerek bu kişilere kredi veya kredi kartı vermekten çekinirler.

Kredi sicil affı ise kara listeye girmiş kişilerin isimlerinin bu listeden kaldırılması demektir.

Kredi sicilinin bozulması anlamına gelen kara listeden çıkabilmek için öncelikle borcunuzu ödemeniz sonra da beş yıl beklemeniz gerekiyor.

Ülkemizde geçmiş yıllarda çok sayıda sicil affı çıkarıldı. 

YENİ SİCİL AFFI ÇIKACAK MI?

Merkez bankasının faiz indirim inden sonra kamu bankaları da faiz indirimi yaptı. 

Ancak şöyle bir durum var. Ülkemizde 12 Milyon 500 bin kişi kredi kullanmanıp ve gecikmeye düşmüş yasal takibe uğradı. Böyle olunca da beş yıl boyunca kredi kullanmamaktadır. 

Ekonomik hareketlilik için kredi sicili affı getirilip borçları tekrar yapılandırma şansı verilmesi ve konunun gündeme gelmesini talep ediliyor

Kredi sicil affı yasasıyla 12 Milyon 500 bin kişi bekliyor.

Bu kapsamda kredi sicil affı  yasası, sadece esnaf ve sanatkarlar için değil, tüm kesimleri ilgilendirecek ve çıkan yasaya başvuruda bulunan tüm vatandaşlarımızın borçları yapılandırılacak ve kredi sicilleri temizlenecek.

Kara listede olduğu için kredi çekemeyen, bu sebeple borçlarını ödemede sıkıntıya düşen, bankalardan kredi alamayan, sicili bozuk olanlara kredi veren tefecilerin eline düşen vatandaşımız için yeniden yapılanma, yeniden başlama yasası olacak.

Editör: Haber Merkezi