Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından devam eden iki ülke arasındaki kriz, Rusya'nın gıda yaptırımları uygulamasıyla devam ediyor. Rusya 3 bin ton tarım ürününü ambargo gereği geri gönderirken, Türkiye ise hiçbir yaptırım uygulamadan sağduyusunu korumaya devam ediyor. 
BAŞKA KAPILAR AÇILIR, KAYNAKLAR ÇIKAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Rusya'nın yaptırımlarının duygusal olduğunu belirterek yeni pazarlar açılacağını söylemişti. Erdoğan, "Türkiye sizin bu, velev ki 1 milyar dolarlık ithalatınız olsun, bunlarla yıkılacak bir ülke değildir. Alsan ne olur almasan ne olur  Başka kapılar, başka kaynaklar çıkar. Şu anda onlar da çıkıyor zaten" ifadelerini kullanmıştı.

SEVİNDİRİCİ HABER BAKANDAN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bosna-Hersek'in Türkiye'den yaş meyve-sebze talebinde bulunduğunu açıkladı. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcilerini makamında kabul eden Bakan Çelik, Rusya'nın uyguladığı ambargo sonrasında Türk çiftçisini bir nebze de olsa rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN İLK MÜŞTERİSİ BOSNA HERSEK

Dünya'da yer alan habere göre; Bu Sabah Bosna-Hersek'ten yetkililer ile görüştüğünü aktaran Çelik, "Bosna-Hersek, resmen Türkiye'den yaş meyve-sebze talebinde bulundu. Türkiye'den bu güne kadar çok az yaş meyve-sebze aldığını ifade eden yetkililer, ihtiyaçlarını başka ülkelerden gidermek zorunda kaldıklarını, ama bundan sonra Türkiye'den daha fazla alım yapılacağını söylediler" dedi.
Editör: Haber Merkezi