MÜSİAD Balıkesir Şubesi kısa süre önce taşındığı Avlu’daki yeni hizmet binasının açılış törenini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Ersin YAZICI, Milletvekili Ali AYDINLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU,  MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN ve Genel Merkez Yöneticileri, Balıkesir Vergi Mahkemesi Başkanı Recep TAŞ, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI, Karesi Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Kepsut Belediye Başkanı İsmail CANKUL, İl Müftüsü Ramazan TOPCAN, Ticaret Borsası Başkanı Faruk KULA ve AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa CANBEY ile birçok davetlinin katıldığı açılış töreni MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay YILDIZ’ın konuşmasıyla başladı.

KAFAOĞLU’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Türkiye’nin birçok yerinden açılışa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay YILDIZ, Balıkesir’de 4 yıl önce mütevazı bir yerde ve şekilde temsilcilik olarak açılan MÜSİAD’ın Balıkesir’deki kuruluş yıldönümün yaşandığı bugünlerde Şube olarak yeni hizmet binasının açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. YILDIZ devamla; “Ayrıca bu hizmet binamıza taşınmamızda emeği geçen ve zorlu süreci birlikte atlattığımız tüm yol arkadaşlarıma özellikle MÜSİAD Balıkesir üyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zekai KAFAOĞLU’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.



78 ÜLKE 187 NOKTADAYIZ

Törende MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay YILDIZ’ın sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU, Milletvekili Ali AYDINLIOĞLU ile Vali Ersin YAZICI da birer konuşma yaptı. 
Törene katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN ise bundan 28 yıl önce İstanbul’da inanmış 12 genç İş insanı tarafından kurulan MÜSİAD’ın bugün Türkiye’de 86, Dünya’da 78 ülkede 187 noktada olduğunu, 11 bini aşan üye sayısı ve sağladığı istihdam, sermaye ortaklıkları ile dünyanın en büyük ve en organize Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını belirtti.
Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Ramazan TOPCAN’ın dua etmesiyle birlikte kurdele kesilerek MÜSİAD Balıkesir Şubesinin yeni hizmet binası açıldı ve ardından protokol üyeleri ile davetliler binayı gezdiler. Burada hediyeleşmeler gerçekleşti ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai KAFAOĞLU’na üyelik kitini takdim etti.
KUCAKLAYAN İFTAR
Açılış programı öncesi Valilik ve Büyükşehir ziyaretleri gerçekleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN ve heyet açılış sonrasında da il protokolü,  MÜSİAD Üyeleri ve aileleri, STK’lar ve Siyasi Parti temsilcileri ile Uluslar arası Öğrenciler, Şehit yakınları ve mültecilerin de yer aldığı geniş katılımlı iftar sofrasında bir araya geldiler.
İftar ve mültivizyon gösterimi sonrası bir konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN, bugünleri borçlu olduğumuz Şehitlerimize ve bu uğurda bedel ödeyen şehit yakınlarına şükranlarını sunarak konuşmasına başladı. Uluslar arası misafir öğrencilerin eğitimleri sonrası ülkelerine dönüp birlikte dış ticaret hacmini geliştirmek açısından Türkiye’de olmalarını önemsediklerini söyleyen KAAN, siyasetten ticarete, ekonomiden uluslar arası meselelere kadar birçok konuya değindi.
Program toplu fotoğraf çekimleri ve hediye takdimiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi