BALIKESİR'deki Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri TOBB semineri için gittikeri Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Balıkesir heyeti adına Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Anıtkabir Özel Defterine duygularını yazıp imzaladı.

BALIKESİR Ticaret, Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkan ve meclis üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) hafta sonu düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı.

Ticaret, Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, seminer öncesinde Anıtkabir ziyaretinde bulundu.  Atatürk için saygı duruşunda bulunup ardından mozeleye çelenk bıraktı. 

Balıkesir'deki Odalar ve Borsa adına Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu'nun mazereti nedeniyle katılamadığı Ankara ziyaretinde Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ile ekibi hazır bulundu.

Oda başkan ve yöneticileri, Anıtkabir ziyareti ardından TOBB'deki "Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri"ne ile katılım sağladı. 

Burada bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yapısı ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

BİRBİRİNİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYİN
Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada meclis üyelerinden birbirlerini ötekileştirmemelerini istedi.​
Hisarcıklıoğlu, demokrasinin en çok işlediği kurumun TOBB olduğunu, meclis üyelerinin atamayla değil seçimle göreve geldiğini vurgulayarak, “En zor seçimde bizimkidir. 4 yıl boyunca ekmek kavgası verdiğin rakibinden oy istemek en zor iştir” ifadelerini kullandı.


Bu işlerde para pul olmadığını ifade eden TOBB Başkanı, işlerinden, evlerinden ve arkadaşlarından fedakarlık ettiklerini söyledi.
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu, “Sizden ricam birbirinizi ötekileştirmeyin. Siyasi görüşünden, mezhebinden, etnik kökeninden, farklı bir dini gruba üye olduğu için sakın ötekileştirmeyin. Farklılıkları kabullenmeliyiz. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap var. Sıkıntılı günlerde biraraya geliyoruz. Azıcık önümüz açıldığında herkes ayrı bir cumhuriyet oluyor.

Birlik ve beraberliğinize sahip çıkın. Bu nasıl olacak. İstişare edeceğiz, tartışacağız ve ortak akılda buluşacağız. Bu hepimizin fikri olacak. Kuş alayıyla uçar. Tek başına göç eden bir kuş göremezsiniz. Hedefe varmak istiyorsanız birlikte hareket etmelisiniz” dedi.
Sıkıntılar olmasına rağmen gelecekten umutlu olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, tüccar ve sanayicinin asla umutsuz olamayacağını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi