Her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan "Sevgililer Günü" Balıkesir'de ilginç bir protestoya sahne oldu. 

Balıkesirli kuyumcu Hüseyin Günerli, "Sevgililer Günü" olarak kutlanan 14 Şubat'ta dükkânını kapattı. O gün satış yapmayan Hüseyin Günerli'nin tavrı Balıkesir halkı arasında merakla ve memnuniyetle izlendi.

Balıkesir’li sarrafın bu davranışı aynı zamanda sevgililer gününün Hıristiyani bir kutlama olduğu gerçeğini de gözler önüne sermesi açısından dikkat çekti.

Balıkesir’li esnaf, sarraf dükkânının camına astığı levhada ‘’Papaz Valentin’in sevgililer gününe ve özellikle Yahudi ve Hıristiyan âdetine uymamak adına 14 Şubat günü satışlarımız, yoktur ve dükkânımız kapalıdır. Müşterilerimizi yarın bekleriz inşallah’’ levhasını asması oldukça ilgi çekti.

Pek çok vatandaşımız ‘‘biz bunun Hıristiyan âdeti olduğunu bilmiyorduk. Papaz Valentinin aşkından bize ne.! Bizim Leyla’mız var Mecnunumuz var. Şirine aşkından dolayı demir dağları delen Ferhat’ımız var’’ demeye başladı.

BALIKESİRli 'AK SAÇLI'DAN
AK PARTİLİ BELEDİYELERE ÖNERİ

Balıkesirli kuyumcunun davranışını alkışlayan balikesirim.net yazarı deneyimli gazeteci Nevzat Özpelitoğlu, Roma Katolik Kilisesinin inanışına dayanan ve Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram gününün bizim ülkemizde de kutlanmasını kendine has üslubuyla kaleme aldı. 

Yazısında "Bize bir nazar oldu, Cumamız Pazar oldu./ Bize her ne olduysa, hep azar azar oldu" ata sözünü hatırlatan usta kalem, konuyu AK Partili belediyelere getirerek şu öneriyi yaptı:

"Peki, iktidarın Ak Partili Belediyeleri Leyla ile mecnun haftaları, Ferhat ile şirin haftaları, Karacaoğlan şenlikleri düzenleyemezler mi?"

İşte Özpelitoğlu'nun o köşe yazısı

Editör: Haber Merkezi