Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula,  Türk Ticaret Kanunu ve çek yasasında yapılan ve Teammuz 2012'de yürürlüğe girmesi planlanan değişikliklerin iş dünyasında sıkıntılar yaratabileceğini ileri sürdü. 
BSO'nun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni hizmet binasının yapımına katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür belgeleri sunuldu. 
Rona Yırcalı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan BSO Başkanı Ahmet Kula, 2 milyon dolara tamamlanan hizmet binasının yapılmasında  emeği bulunduğunu açıkladığı 64 kişi ve kuruluşa ''Bu eser hepimizindir'' diyerek teşekkür etti. 
Balıkesir'de yaşanan gelişmelere ve değişime dikkat çeken Kula, fuar alanı ve tekno kent projelerinin hayata geçmesiyle önemli bir mesafe alınacağına dikkat çekti. 
Kula,  büyük önem verdiklerini dile getirdikleri Teknokent projesiyle ilgili çalışmaları Balıkesir Üniversitesi ile birlikte sürdürdüklerini hatırlatarak, işletmelere ayrılan AR-GE paylarından Balıkesir'deki işletmelerin yararlanmasının da önünün bu projeyle açılacağını bildirdi. 
BSO Başkanı Ahmet Kula,  Türk Ticaret Kanunu ile birlikte çek yasasında yapılan ve Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesi planlanan düzenlenmeleri de değindiği konuşmasında, bazı maddelerin iş dünyasında sıkıntılar yaratacağını ileri sürdü. 
Kula, şunları kaydetti: 
''Yeni kanundaki bazı maddelerin iş dünyamızda sıkıntılar yaratacağını düşünüyoruz. Bu maddeler içinde en önemlileri web sitesinde yayınlanma zorunluluğu olan mali bilanço sırlarının yayınlanması, bağımsız denetçi yetersizliği, şirket ortaklarının şirketten borçlanamaması ve buna istinaden getirilen hapislik cezaları özgürlük kısıtlayıcı haklar olarak görüyoruz. 
Yeni TTK’nundaki hapislik koyacaksınız, ama yeni çek yasasında hapisliği kaldıracaksınız. Hapisliğin kalkmasıyla ticaretin dengeleri bozulabilir. Bizler iş alemi olarak hapislik olsun demiyoruz ancak bizler iş yaparken karşılıksız çekleri yazan kişileri, kuruluşları sorgulama yapılabilmesi için bir mekanizme geliştirilsin istiyoruz. Risk bilgilendirme merkezi olsun ve TOBB nezdinde bu risk bilgilerini bizler kolayca alabilelim. 
Nasıl ticari bankalar bizlere kredi verirken Merkez Bankası kaynaklarından şirketin veya şahsın tüm bilgilerini alıyorsa vergi borcumuz var mı, elektrik faturası ödenmiş mi araştırıyorsa ve ona göre kredi verip vermeyeceğine karar veriyorsa bizlerde iş yapanlar olarak bu çekle ilgili bilgileri kolayca alacak bir mekanizmamız olsun. Çek yasasında hapisliği kaldırırken önce 'Risk Bilgilendirme Merkezi'ni devreye sokalım. Ondan sonra çekten hapisliği kaldırılalım.''

Törende daha sonra,  Sanayi Odası’nın beş yılda tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 3 katlı 3 bin 400 metrekare kapalı alanı bulunan hizmet binasının yapımında katkıda bulunan 64 kişi ve kuruluşa teşekkür belgeleri  Belediye Başkanı İsmail Ok, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ve Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula tarafından sunuldu. 
Editör: Haber Merkezi