Başkan Rahmi Kula, “İşverenden yüzde 3 alınan İşsizlik Sigortası Fonu payının yüzde 6’ya çıkması konuşuluyor. İş dünyasının sırtında zaten bir hayli yük var.  Bir işçi daha çıkartmamak için mücadele veriyoruz. Eğer işsizlik sigortası fonu işveren payı artarsa, biz kayıtdışı işsizliğin çoğalmasından korkarız” dedi.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, korona virüsün iş dünyasına etkilerini ve iş dünyasının beklentilerini Haberci gazetesinden Mahmut Acaröz'e anlattı.

İŞ DÜNYASI BÜYÜK BİR SINAV VERİYOR

İşsizlik Sigortası Fonu iş veren payının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılmasının konuşulduğuna dikkat çeken Başkan Kula, işverenlerin sırtında daha fazla yük kaldırmayacağını söyledi.

Kula, “Korona virüsü bütün dünyada olduğu gibi Türkiye ve Balıkesir’de de iş dünyasını olumsuz etkiledi. Maalesef bir çok sektör olumsuz etkilendi. Mücbir sebep altına alınan sektörlerden çok daha fazla sektör korona virüsten etkilendi. Biz burada sektör ayrımı gözetmeksizin bütün sektörlerin mücbir sebep altına alınmasını istiyoruz. Kredi Garanti Fonu, KGF işe devam kredisi, can suyu kredisi, nefes kredisi gibi uygun ödeme koşulları ile kredi finansman imkanı sağlandı. Bu esnaf, tüccar, sanayicimizi bir hayli rahatlattı. İş dünyamızın temsilcileri bu desteklerden yararlanmaya devam ediyor” dedi.

BU BAŞKA BİR ŞEY

İş dünyası olarak çok zor bir sınav verdiklerine dikkat çeken Başkan Rahmi Kula, bütün tüccarın, esnafın canını dişine takarak bu süreci atlatmaya çalıştığını söyledi.

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugüne kadar Türkiye çok kriz gördü, ekonomiyi olumsuz etkileyen bir çok olay yaşandı. Terör olaylarından tutun da darbe girişimine kadar. Hepsinden bir şekilde çıkmayı başardık ama böyle bir pandemi sürecini en son 100 yıl önce atalarımız yaşamış. Biz 100 yıl sonra böyle bir şey ile karşı karşıya kaldık. İşlerimizin düşmesini boş verin, iş yerini 2-2.5 ay boyunca komple kapatan üyelerimiz oldu. Biz şu anda bunun mücadelesini veriyoruz, bununla ilgili de işverenden yüzde 3 alınan İşsizlik Sigortası Fonu payı var. Bu fon payının yüzde 3’den yüzde 6’ya çıkması konuşuluyor.

KAYITDIŞI ENDİŞESİ

İş dünyası olarak zaten sırtımızda olan yüklerin daha da artmamasını istiyoruz. İş dünyası olarak bizim sırtımızda zaten bir hayli yük var, yanımızdan bir işçi daha çıkartmamak için mücadele veriyoruz.

Esnaf, tüccarımız ayakta kalmak için ciddi bir mücadele veriyor. İş verene artık daha fazla yük gelmemesi gerekiyor.

Eğer işsizlik fonu işveren payı artarsa, biz kayıtdışı işsizliğin çoğalmasından korkuyoruz. Bu yanlıştan en kısa sürede vazgeçileceğini düşünüyoruz. Bu İşsizlik Fonu işveren payının artırılacak olmasının konuşulmasından bile endişe duyuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi