POTANSİYELİMİZ SAĞLAM
*Balıkesir Sanayi Odası  (BSO) geleneksel ödül töreninde, en yüksek gelir- kurumlar vergisi ödeyen, ihracat yapan, Türkiye'nin en büyük ilk ve 2'nci 500 şirketi arasına girmeyi başaran üyelerini ödüllendirdi. Başkan Ahmet Kula, Balıkesir'in yeraltı ve yer üstü zenginliklerine dikkat çekti, "Çok güçlü bir potansiyele sahibiz" dedi.

 BAKANA NİYET VEKİLLERE KISMET
* BSO'nun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Salonu'nda gerçekleştirilen törende Balıkesir'in vergi rekortmenleri madalya ve plaketlerini Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekilleri Tülay Babuşçu, Ali Aydınlıoğlu, Namuk Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Ahmet Duran Bulut ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.   

MALİYE Başkanı Mehmet Şimşek'in katılmaktan son dakikada vazgeçtiği ödül töreninin açılısında konuşan BSO Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir'in çok güçlü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.  
İlin, zengin jeotermal kaynaklarının, termal turizm yanında sağlık turizmiyle potansiyelini her geçen gün artırdığını dile getiren Kula, bölgede yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da adeta Türkiye'nin enerji üssü konumuna geldiğini bildirdi. Sadece Bigadiç'teki bor tesislerinin dünya bor talebinin yüzde 38'ini karşıladığını vurgulayan Kula, şöyle konuştu: "Balıkesir merkezde iki organize sanayi bölgemiz var. Satılacak çok az parsel kaldı ve doluluk oranımız yüzde 60 seviyelerini aştı. Her türlü altyapı çalışmaları, arıtma, trafo indirme merkezi, iç yolları tamamlanmış, doğal gazı mevcuttur. 3. OSB için sayın valimiz, belediye başkanımız ile 1/100000 ölçekli master plan çalışmaları da yürütülmektedir. Bandırma OSB'de de hemen hemen bütün parseller satılmıştır."

Kula, DDY Gökköy Lojistik Köy Projesi'nin 2013 yılında tamamlanmasının planlandığını belirterek, lojistik köy bittiğinde yeni Gümrük Müdürlüğü'nün tekrar açılması gerektiğini söyledi.

Balıkesir'in ihracatının 2011 yılında 410 milyon dolar olduğunu ve bu yıl sonunda 450 milyon dolara çıkacağını kaydeden Kula, "Bu rakamlar sadece Balıkesir vergi dairesine kayıtlı firmaların gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıdır. Diğer illere kayıtlı firmaları dahil ettiğimizde ihracat rakamı 1 milyar doların üzerine çıkmaktadır" dedi.

EKONOMİSİ BÜYÜYEN ÜLKE

Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Rona Yırcalı da, özellikle Türkiye'nin en büyük ekonomik ortağı olan AB ülkelerinin Mali krizler ile boğuşurken, komşu coğrafyaların, halk hareketleriyle yeniden şekillendiğini söyledi.

Yırcalı, 2003-2012 döneminde dünya ekonomisinin yüzde 3,5, OECD ülkelerinin yüzde 1,7 oranında büyürken, Türk ekonomisinin ortalama yüzde 5,1'lik bir büyüme rakamı yakalamış olacağını vurguladı."Bu başarı ile Türkiye, OECD ülkeleri arasında son 10 yılda ekonomisi en fazla büyüyen ülke olmayı başarmıştır " dedi.

 

Editör: Haber Merkezi