CUMHURBAŞKANINA MESAJ
Balıkesir'de "rüzgarın oğlu" lakabıyla tanınan MHP'li Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, soğan ve patates stokçuluğuyla ilgili Cumhurbaşkanına mesaj yazdı, depolardaki ürünlerin piyasaya sürülmesi halinde "Nisan'da kuru soğan 20 lira olur" ifadesini kullandı

DEPOLARA BASKIN YAPILMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde zamlanan patates ve soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Konunun takipçisi olduklarını  belirterek, "Stokçuluk yapanlar bedelini ödeyecek" dedi. Bunun üzerine depolara baskınlar düzenlenmiş ve tonlarca soğan ve patates ele geçirilmişti.

ESKİ PAZARCI BAŞKAN DA
TARTIŞMALARA KATILDI

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç,  Maliye ekiplerinin bir süredir fiyatı hızla artan soğan ile ilgili harekete geçerek depolara yaptığı baskınları peşi sıra gelmesi üzerine, ilginç mesajlarıyla tartışmalara katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini savunan Kılıç, "Sebze ve meyve sektöründeki sıkıntıları konunun uzmanı olan müstahsillerimiz ve toptancılarımız bilir.
Sayın Cumhurbaşkanım size bu konu hakkında yanlış bilgi geliyor. Çözüm yolu depoları boşaltmak değil!
" ifadesini kullandı. 

SEBZE MEYVE SEKTÖRÜ AYRI İŞ!
Belediye başkanı seçilmeden önce uzun yıllar semt pazarlarında tezgah açarak sebze-meyve satışıyla rızkını kazanan Osman Kılıç, sebze ve meyve sektörü ayrı bir iş olduğuna dikkat çekerek bu konuda en doğru bilgi sahiplerinin müstahsiller ve toptancılar olduğunu savundu. 
"Hükümetimizin depolarda yapılan stoklarla alakalı tespitleri gerçeği yansıtmamaktadır" değerlendirmesini yapan MHP'li Başkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şu mesajı yazdı:

SOĞAN 20 LİRA OLUR!
"Sayın Cumhurbaşkanım Kuru SOĞAN yılın 12 ayı tüketiyoruz!..
Toptancılarımız depolarda kuru soğanı saklamak zorunda!..
Bugün depodakileri pazara sürerseniz Nisan ayında memlekette kuru soğan pazarda 20 tl olur!..
Bu husustaki düşünceler yanlıştır!
..
Bilginize"

İŞTE KILIÇ'IN O PAYLAŞIMLARI

Editör: Haber Merkezi