GECİKEN ŞEFFAFLIK
BALIKESİR Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, Basın Sokak'taki hizmet binasının 6 ay önce gerçekleştirilen satış işleminin detaylarını geçen hafta açıkladı! Şeffaf yönetim anlayışını gecikmeli olsa da yerine getirdi. Yavuz, 3 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılan binanın 3.5 milyon liraya Faruk-Aytaç Aycan'a ait AYMAK Tarım Makinaları Şirketine satıldığını duyurdu. Ancak 6 ay sonra yaşanan bir gelişme gündeme bomba gibi düştü.

ŞİRKETİN YAPISI DEĞİŞTİ!
BURSA Yolu üzerinde Balıkesir'e yakışan bir bina yapmayı hedefleyen BTO kendine göre çok iyi bir fiyata sattı eski binasını. Ancak, 3.5 milyon lira peşin parayla bu binayı satın alan şirketin yapısı bir ay sonra değişti. İki ortaklı şirkete, Ticaret Odası'nın iki kuyumcu meclis üyesi oğullarıyla birlikte ortak oldu. AYMAK, yeni ortaklarının katılımıyla birlikte 100 bin liralık sermayesini 4 milyona yükseltti. Şirkette paylarda eşit oranda dağıtıldı.

7 KATA KADAR İMAR İZNİ VAR
KENTİN merkezi sayılan bölgede bulunan Ticaret Odası'nın mevcut hizmet binası zemin dahil  dört katlı. Hasanbaba Çarşısı'nın hemen bitişiğindeki ve satın alan şirketin ortaklarından Ahmet İşlek'in de kiracısı olduğu bina eski ve kullanışlı değil. BTO'nun yaklaşık 1-1.5 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen yeni binasına taşınmasıyla birlikte muhtemelen burası yıkılacak. Yerine çok katlı bir iş merkezi yapılacak. Değeri de misli misli artacak.

HİÇBİRŞEY GİZLİ KALMIYOR
BTO binasının yeni sahibi şirketteki değişim Yenisöz gazetesi tarafından gündeme taşındı.  Gazete "On numara fesat" başlığıyla verdiği haberde, "Ticaret Odası hizmet binasının satışından da pis kokular geliyor!" ifadelelerini kullandı. Olay, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. YENİ GAZETEM'e ulaşan bilgilerde, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın satış işlemini incelemeye alarak soruşturma başlattığı bildirildi.

ÖZEL İDAREYLE KIYASLAMA
ODA Başkanı Mahmut Yavuz, satışın detaylarını kamuoyu ile paylaştığı açıklamasında, Anafartalar Caddesi'nde bulunan Özel İdare İş Merkezi'nin 8 milyon lira bedelle alıcı bulamadığını anımsatarak "Basın Sokakta 135 m2 tabana oturan Oda Binamız 3.500.000.- TL bedel ile satılmıştır. Bu satışla Oda binamız m2’si 25 Bin TL üzerinde satılır iken, 1. Özel İdare aynı dönemde m2’si 5 Bin TL bedel ile alıcı bulamamıştır" demişti.

ALICILARA YAVUZ TEŞEKKÜRÜ
YAVUZ, oda hizmet binasını 3.5 milyon lira vererek satın alan şirketin bu işlemle, Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası yapımının önünü açtığını ifade ederek teşekkürlerini sunmuştu.  BTO Başkanı Yavuz, binayı satın alan şirkete iki meclis üyesinin ortak olmasını gündeme taşıyan haberler içinde, "Yoğun bir gündem ile işimize baktığımız bu dönemde; tarafımızca değeri olmayan haberlerle meşgul olmayacağız" duyurusunu yapmıştı. 

Editör: Haber Merkezi