Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgesel kalkınma işbirliği ile şehirlerin daha güçlü bir ekonomiye sahip olması için “Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor” mottosuyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursalı yatırımcılara Organize Sanayi Bölgesi'nde teknik gezi düzenleyerek bölgenin potansiyelini tanıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor” mottosuyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve yatırımcı iş insanlarını şehirde sanayiciler ile buluşturdu. Bursa'dan gelen heyet ile önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde şehrin ticari hacmi ve ekonomisi yatırımcılara tanıtıldı ardından Organize Sanayi Bölgesi'nde, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST), Yarış Kabin fabrikalarında teknik gezi düzenlendi. Bölgesel işbirliği ile şehirlerin daha güçlü bir ekonomiye sahip olması amacıyla atılan bu ilk adımı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve buraların yatırımcıları takip edecek.

YILMAZ: BÖLGE OLARAK
YARIŞMAK İSTİYORUZ

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri'nde heyet ile birlikte üretim bandında incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa’nın sanayi konusundaki tecrübelerinden yararlanmak ve ekonomiyi geliştirmek adına her iki kaynağı da çok verimli kullanmak için bir araya geldiklerini açıkladı.

Balıkesir’in potansiyelinin çok yüksek, Bursa’nın da kendini gerçekleştirmiş bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz "Her alanda öncü, Türkiye’nin birçok alanında dördüncü. Büyük illerimizin dördüncüsü pozisyonunda; ekonomide, ihracatta, üretimde. Coğrafi, kültürel ve insan kaynağı açısından yan yanayız. Biz, Balıkesir olarak Bursa’nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Alinur Başkanım İnegöl’ü nasıl inşa ettiyse, ihracatını artırdıysa, o güzelim ilçeyi bir şehir havasına soktuysa bizim de 20 ilçemiz var. Onun ve arkadaşlarının tecrübesini Balıkesir’e aktarmak istiyoruz.

Onların ödediği bedeller var. Balıkesir bunları kullanmadan, doğru noktadan başlasın istiyoruz. Yatırımcılarla, yerel yöneticiler, karar vericiler ve devletimizin çeşitli bakanlıklarıyla beraber yapabileceğimiz yatırımların alt yapısını oluşturuyoruz. İnsanlar görsün; belediye başkanları bir arada, genel sekreterler, iş dünyası bir arada. Başkanımın da söylediği gibi artık şehirler yarışıyor. Biz, bölge olarak yarışmak istiyoruz. Biz, Bursa’nın tecrübesinin çok olduğuna inanıyoruz. Bu tecrübeyi Balıkesir’e yansıtmak istiyoruz. Alinur Başkanımız da bizim için büyük bir şans.” sözleriyle bu buluşmadan memnuniyetini dile getirdi.

AKTAŞ: İŞ ADAMLARIMIZ
YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

Şehirleri ve ülke ekonomisini büyütmek amacıyla ‘Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor’ anlamında iş insanlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri bir araya getirmek adına böyle bir organizasyon içerisinde yer aldıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Dünyada çok başarılı şehirler var. Turizmde, ticarette, ihracatta, üretimde çok ön plana çıkmış şehirler var.

Bursa’da, Türkiye’nin bu noktadaki önemli şehirlerinden bir tanesi bilindiği gibi. İhracatta ikinci, nüfus büyüklüğünde dördüncü sırada. Biz, tabii Belediye Başkanımızla yıllara dayanan bir hukukumuz olması hasebiyle; bir de Konya Belediye Başkanımız, Gaziantep Belediye Başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde iki şehri buluşturmak, ‘Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor’ anlamında iş insanlarını, bu konudaki sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri bir araya getirmek adına bir organizasyon yapalım istedik ve bugün startını verdik. Tabii ki yatırım fırsatlarını konuştuk.

Bursa’dan dışarıya yatırım yapan sanayiciler var. Zaten şu an içimizde de Bursa’dan buraya gelip de burada yatırımcı olan birkaç tane sanayici arkadaşımız var, yatırım yapmayı düşünenler de var. Bunları tabii kısa metrajlı düşünmekten ziyade orta ve uzun vadede düşünmek lazım.” dedi.

YERLİ OTOMOBİL BALIKESİR İÇİN
BÜYÜK KAZANIM OLACAK”

Yerli ve milli otomobilin Bursa’da üretilecek olmasının hem Bursa hem de Balıkesir için önemli olduğuna vurgu yapan Alinur Aktaş “Bir de şunu unutmamak lazım; yılın son demlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız önemli bir müjde verdi. Özellikle Bursa’yı çok ilgilendiriyordu bu müjde. Yerli ve milli otomotiv ki çok ciddi rağbet gördü. 2022’de de dağıtımı başlayacak. Çok kısa bir zaman içerisinde; birkaç ay içerisinde temelleri atılmaya başlanacak. 1 milyon metrekarelik bir alanda Bursa merkez olmak üzere yapılacak. Balıkesir ile Bursa çok iç içe, komşu. Özellikle şehrin batı noktasındaki Teknosab’tan sonra artık mesafeler kalmayacak. Kemalpaşa’dan sonra zaten Balıkesir il sınırları başlıyor. 5 bin direkt, 15 bin endirekt istihdam söz konusu olacak.

Dolayısıyla bu manada komşuda pişer, bize de düşer hesabı açıkçası Balıkesir ve Bursa’nın ciddi kazanımları olacaktır. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Balıkesir başta tarım ve hayvancılık olmak üzere rüştünü ispatlamış, nihayetinde 1 milyonu geçmiş bir büyükşehrimiz. Bana göre iş âleminden de gelen başarılı bir belediye başkanı arkadaşımız var. İlçe belediye başkanlarıyla, buradaki dinamiklerle beraber ben bu tecrübe paylaşımının ciddi kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi