Kepsut ilçesinde düzenlenen 7. Balıkesir Tarım Fuarı'nın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yedinci yılındaki fuara son dört yıldır Kepsut olarak ev sahipliği yaptıklarını, bundan son derece mutlu olduklarını belirtti. 
Fuarın ilçe ekonomisini de canlandırdığını ifade eden İsmail Cankul,  “Tarım Fuarı her yıl daha da gelişiyor. Çiftçimizin, hayvancımızın teknoloji ile buluştuğu an olan bu fuarı düzenleyen Atlas Fuarcılık'a çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 2 bin metre ilave bir çadır kurarak fuarın kapalı alanını 9 bin metrekare yaptık, önümüzdeki sene bu daha da büyüteceğiz. Fuarın büyümesinde Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası başkanlarının çok büyük ve önemli katkıları var. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur da bu fuarı önemsiyor, destekliyor, bize her türlü imkanı sunuyor, fuarın büyümesi ve gelişmesi için herşeyi yapıyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
TÜRKİYE'NİN GURURU, BALIKESİR'İN UĞURU
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da bir konuşma yaptı. 
Kürsüye, “Türkiye'nin gururu Balıkesir'in uğuru” anonsu ile davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir deyince akla ilk gelen tarım ve hayvancılık olduğunu, bu bakımdan Tarım Fuarı'nın Balıkesir için büyük önem taşıdığını ifade etti. 
Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı birimiyle çiftçilere her türlü desteği verdiklerini söyleyen Ahmet Edip Uğur, Tarım Fuarına sahip çıkan Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'u, fuarı düzenleyen Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun'u kutlayıp teşekkür etti. 
BAŞKAN UĞUR: “BÜTÜN HEDEFİMİZ BALIKESİR'İ MARKA YAPMAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Tarım Fuarı'nın Balıkesir'de üretilen bitkisel ve hayvansal ürünler için yeni pazar kapıları açtığını, tarım ve hayvancılık ekipmanları üretiminde önemli paya sahip Balıkesir'i Türk çiftçisiyle buluşturması açısından da öneminin her yıl arttığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak marka kent Balıkesir'i oluşturmak istediklerini,Balıkesir'in tarım ve hayvancılığında İl, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katma değer kazandırdığını ifade eden Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa birimi tarafından hayata geçirilen Büyük Aile projesinin öneminden de söz etti. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükşehir Belediyesi olarak; 20 ilçemiz, 1160 mahallemiz ve 18 bin km2'lik geniş bir coğrafyada konumlanan ilimizi, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş kentler seviyesine çıkarmak için gece, gündüz çalışıyoruz. Balıkesir denince, akla ilk gelen, Türkiye'yi doyuran İl ve tarımın başkenti ifadeleridir. Gerçekten de Balıkesir ili; dağlarıyla, ormanlarıyla, akarsularıyla, verimli topraklarıyla oldukça zengin bir coğrafyada yer alıyor. İlimiz tarım ve hayvancılıkla ilgili üretimlerin yoğun olarak yapıldığı illerden biridir. Bitki çeşitliliği ve uygun iklimi ile ilimizde yılın on iki ayı üretim yapmak mümkündür. Bizler Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra Kırsal Dairemizi kurduk. Bütün hedefmiz Balıkesir'i marka yapmak. Balıkesir her türden bitkinin yetiştiği bir coğrafya; tarım kesimine destek verdik. İşte Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul kardeşim 7.'si düzenlenen bu fuar ile Kepsut'u marka yapıyor. Kendisini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Balıkesir'deki hayvan varlığımız 600 bin büyükbaş, 1 milyon 100 bin küçükbaş, 32 milyon kanatlı mevcut. Balıkesir etinde, sütünde, kırmızı eti ve beyaz etiyle Türkiye'de önemli bir yer alıyor.”

BALIKESİR ZEYTİNCİLİKTE DE İDDİALI İL
Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in tarım kenti olarak  zeytincilikte de son derece iddialı bir İl olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa yaptıkları zeytin sineği ile mücadele kapsamında Balıkesir'de zeytin ve zeytinyağı üreticisinin yüzünü güldürdüklerini, çok kaliteli ürün alındığını anlatan Başkan Uğur, Balıkesir çiftçisine her zaman destek vermeye devam edeceklerini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Türkiye'de üretilen zeytinin yüzde 9'u Balıkesir'de üretiliyor. Türkiye'de yaklaşık 180 milyon zeytin ağacı var, bunun 35 milyonu Balıkesir İli'nde. Bizler de Büyükşehir olduktan bu yana zeytin ilaçlaması yapıyoruz. Kırsal Hizmetler Dairemiz Balıkesir İli genelinde 825 bin dekar alanda ilaçlama yaptık ve bu mücadelemiz zeytin üreticisinin, çiftçimizin yüzünü güldürdü; zeytinler ve zeytinyağları çok daha kaliteli oldu. Yaptığımız ilaçlamadan dolayı son dönemde zeytin sineği olmadı. Bir taraftan süt tankları dağıtıyoruz, tohum seleksiyon ve ilaçlama makineleri, arıcılara tuzaklı polen altlıkları, sera örtüleri dağıtımı yaptık. Kırsal Dairemiz köylümüz için, çiftçimiz için büyük bir emek harcıyor, çaba sarf ediyor” dedi. 
MOBİL HASTANE MÜJDESİ..
Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Beyaz Masa birimince hayata geçirilen “BüyükAile” projesinin önemini vurguladı. “Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor” projesiyle herkese dokunduklarını söyleyen Ahmet Edip Uğur, milletine hizmetkar olan bir anlayış ile devleti millet ile buluşturduklarının altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde yeni bir TIR alacaklarını, siparişin verildiğini, bu TIR'ın mobil hastane olarak Balıkesir'lilere hizmet edeceğini de müjdeleyen Başkan Uğur, İl genelinde kanser taraması yapılacağını bildirdi. Eski Türkiye'deki ceberrut devlet anlayışının Recep Tayyip Erdoğan ile yıkıldığını ve bugün önce millet sonra devlet anlayışı ile millete hizmetkar olduklarını belirten Başkan Uğur, şunları söyledi: “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Beyaz Masa'mızın yapmış olduğu 'Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor' isimli önemli bir projeyi ilk olarak Kepsut'ta başlattık. Kepsut'taki bütün insanlarımıza dokunduk. Eski Türkiye'nin devlet anlayışı ceberrut devlet anlayışı; önce devlet sonra millet. İşte AK Parti ile beraber, Recep Tayyip Erdoğan ile beraber bu anlayış değişti; sessiz bir devrim oldu. Şimdi; önce millet sonra devlet. Milletine hizmetkar olan bir devlet. Cumhurbaşkanımız da her zaman ifade ediyor, 'Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik' diye. İşte 'Balıkesir BüyükAile' projesi ile devletimizin tüm kurumları ile milletimizi buluşturuyoruz. Burada bütün daire müdürlerimiz (Sağlık, Tarım, Milli Eğitim, Gençlik Spor, Çevre, AFAD, Kamu Hastaneleri Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar ve diğerleri) hep birlikte hareket ediyoruz. Devletimizle milletimizi buluşturuyoruz. Her vatandaşımıza dokunmuş oluyoruz. Yeni bir TIR siparişini verdik, yakında gelecek. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol ile bu TIR seyyar, mobil bir hastane oluyor. Mobil hastane, birçok hastanede bulunmayan dijital görüntüleme cihazları yer alacak.  Balıkesir'imizde uzun yıllardır kanser taraması yapılmıyor, şimdi bu TIR ile Balıkesir'in her noktasında, her vatandaşımızla yapılacak. Bütün amacımız vatandaşımıza devletin hizmetini götürmek. Balıkesir Tarım Fuarı önemli, bu fuarı düzenleyen firmaya teşekkür ediyoruz. Her yıl gelişen, büyüyen bir fuar oluyor ve Kepsut'umuzu marka yapıyor. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın Kepsut'umuza, Balıkesir'imize, ülkemize, tarımımıza ve hayvancılığımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” 

FUARDAKİ STANTLARI TEK TEK ZİYARET ETTİ
Konuşmaların ardından Balıkesir Tarım Fuarı'nın 7'nci defa kapılarını açan kurdelesini, kendisine eşlik eden protokol mensuplarıyla birlikte, “Ya Allah Bismillah” diyerek kesen Başkan Uğur, Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve diğer katılımcılarla fuar içerisindeki firmaların açtığı stantları tek tek ziyaret eti, bilgiler aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye'yi besleyen, tarım ve hayvancılığın başkenti bir İl olarak Tarım Fuarının Balıkesir'i bu yönüyle öne çıkardığını belirterek emeği geçenlere tekrar teşekkür etti. 
7'inci Balıkesir Tarım Fuarı'nın açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kepsut Kaymakamı Ömer Bilgin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ekrem Pehlivan, Kepsut belediye Başkanı İsmail Cankul, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Pehlivan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün ve diğer daire başkanları, daire müdürleri, yazılı ve görsel basın kuruluşları ile binlerce vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi