Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan milli istihdam seferberliği için İstanbul’da çalışmalara başlandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin başkanlığında İstanbul Valiliği'nde 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' adlı toplantı yapıldı. İşsizlik oranlarının artmasından sonra ‘istihdam seferberliğinin’ daha da büyük önem kazanması sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirdi. 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' toplantısına katılan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, seferberlik kapsamında yapılacak tüm çalışmaların arkasında olduklarını belirtti ve ilk aşamada 5 bin istihdam hedeflediklerinin altını çizdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin başkanlığında gerçekleştirilen ve 2 saat süren toplantıda, istihdam seferberliği çerçevesinde yatırımcıya sağlanan devlet teşvik ve destekleri konuşuldu. Seferberlik kapsamında İstanbul’da 500 bin istihdam hedefi açıklanırken TÜMSİAD’da Türkiye geneli sahip oldukları 12 bin üyeleri için yürütecekleri çalışmalar kapsamında ekonominin güçlenmesi ve istihdamın artırılması için çalışmalar başlatacağını açıkladı.

İstihdam Seferberliği ile ilgili açıklamaya yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Devletin başlatmış olduğu teşvik ve desteklerin üyelerimize doğru şekilde aktarılıp faydalanabilirliklerini arttırmak bizim en önemli görevimiz. 81 ilimizde eş zamanlı olarak TÜMSİAD il başkanlarımızla koordine olarak istihdamı arttırmak için gereken çalışmaları yapacağız dedi.

81 ildeki temsilcilikleri ile beraber farklı kampanyalar başlattıklarını da belirten Doğan, TÜMSİAD Şanlıurfa şubenin, İstanbullu bir yatırımcı ile başlatmış oldukları bir proje ile 500 kişinin istihdam edileceğini belirtti. Bu yeni yatırımla beraber Urfa’nın sahip olduğu 200 milyon TL’lik ihracat hacminin de 5 milyar TL’ye çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Doğan, bu gibi çalışmaların bünyelerinde bulunan bütün KOBİ’lere de örnek ve ilham olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi