BALIKESİR'in Bigadiç ilçesinden bugün güzel olduğu kadar alkışlanacak bir haber geldi. 

Bigadiç Esnaf ve Sanatkarları Odası'nda başkanlık nöbetini teslim alan İmdaat Alkan, koltuğa oturur oturman verdiği ilk mesajıyla hem gönülleri fethetti, hem de örnek davranışa imza attı. 

Alkan, ‘’Görev sürem boyunca alacağım maaşımı bağışlıyorum. Esnafıma helal olsun’’ dedi.

Halkın Sesi gazetesi sahibi Emrah Çakmak'ın haberi şöyle: 

Bigadiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına seçilen sanayi esnaflarından Metal ve Hırdavat Ürünleri Ticareti İşletme sahibi İmdat Alkan,  ‘’Rabbim nasip etti ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın teveccühü ile başkanlık görevine seçildik. Rabbim bu hizmetimizde bizleri mahcup etmesin inşallah" dileğiyle göreve başladı.
 

HERKES ÖRNEK ALSIN

Başkan Alkan, ilçe esnafının ayakta kalması için gelirlerini artırıcı ve haklarının korunması amacıyla  aldığı  örnek kararı da şu sözleriyle açıkladı: 

"Esnaf arkadaşlarımızı destekleyici nitelikte bir uygulamayı hayata geçirmeye şahsım adına karar verdim. 

Pandemi sürecinde zor günler yaşayan kafe, çay ocağı, kıraathane, lokanta, fast food, restaurant ve ızgara salonu işletmelerimizin odamıza ait altı aylık üye aidatlarını görev sürem boyunca alacağım maaşımdan karşılayacağım. 

Alacağım maaşın her kuruşu esnafıma helal olsun. Esnaf para kazansın, esnaf ayakta kalsın diye onları destekleyici uygulamalarım şüphesiz bundan sonra da devam edecek."


Balıkesir'deki esnaf liderleriyle beraber Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'yu ziyaret eden İmdat Alkan'ın davranışını diğer oda başkanlarının örnek alıp almayacağı merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi