Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Fırıntaş A.Ş., ekmek üretiminde kaliteyi standartların üzerine taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla harekete geçen Fırıntaş, Organize Bölgesi'nde 10 milyon liralık yatırım yapmaya hazırlanıyor. OSB'deki fabrikanın 2016 Şubat ayına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.  
AVRUPA’DAN TEKNOLOJİ SATIN ALINDI 
Balıkesir’de sağlıklı ekmek üretimini dünya standartlarına taşımak isteyen Fırıntaş A.Ş., Avrupa’dan teknoloji ithal etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur beraberinde Fırıntaş Genel Müdürü Kazım Boztaş ile Almanya’nın Frankfurt şehrine giderek burada üretilen yeni ‘lamine hat’ makinesinin deneme üretimini yerinde inceledi. 
Önümüzdeki günlerde Almanya’dan Balıkesir’e getirilecek olan lamine hat ekmek üretim tesisi Fırıntaş A.Ş.’nin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasında montajlanıp üretime başlayacak. Konuyla ilgili bilgi veren Fırıntaş A.Ş. Genel Müdürü Kazım Boztaş, bu endüstriyel makinenin Türkiye’de bir eşinin daha olmadığını, sağlıklı ekmek üretimi için son derece iyi tasarlanmış bir teknoloji olduğunu belirtti. 
FIRINTAŞ 2016’DA OSB’DE
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fırıntaş A.Ş., 2016 yılının başında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesislerinde üretime geçecek. OSB’de yapılacak 10 milyon TL. tutarındaki yeni yatırım ile Fırıntaş hem sağlıklı ve kaliteli ekmek üretiminde markalaşmasını sürdürecek hem de günlük üretim kapasitesini on binlerce adet ekmeğe üstelik 10-15 dakika ara ile 16 çeşit ekmek üretimi yapabilir hale gelecek.  OSB’de kurulacak dev tesisle ilgili bilgiler veren Kazım Boztaş, şu bilgileri verdi: 
“Tahminen Ocak-Şubat 2016’da üretimde olmayı ve halkımızın beğenisine sunmayı arzu ediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam alanımız 53 dönüm, kapalı alan ise yaklaşık 3 bin metrekare civarı olacak.
 Bu lamine hatta hamur makine tarafından strese sokulmadan işleniyor. Olumlu bakterileri kaybetmeden hamura şekil veriyor, 16 çeşit üretim yapılabiliyor. Yani aynı hat üzerinde 10-15 dakika ara ile çok çeşitli ekmek üretim imkanı var. Kesinlikle insan eli değmiyor. Belli bir standartta ürün alma kapasitesine sahip. Daha yumuşak hamurları işleme özelliğine sahip. Balıkesir’de hali hazırda en sağlıklı üretim yapan yine Fırıntaş’tır. 
Biz sağlığımızı riske atmayız, Balıkesir buna layık, sağlıklı ekmek üretiminde standardı yükseltmek istiyoruz. Bizim fiyat rekabeti gibi bir endişemiz hiç olmadı. Maliyetin altında satılan ekmekler ise kural dışı üretimdir. Biz buna göz yumamayız. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikamız günlük 100 bin ekmek üretim kapasitesine sahip olacak bir tesistir. Almanya’dan aldığımız lamine hat ile saatte 2 bin 500 kg. hamur işlenebiliyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 milyon liralık yatırım yapacağız. Fırıntaş olarak ekmeğimizi Marmara ve Ege bölgesinde tüm sofralara sunmayı hedefliyoruz.” 

TÜRKİYE’DE ENDÜSTRİYEL ÜRETİMDE İLK 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un verdiği talimat ile harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Kazım Boztaş, laminat hattın Türkiye’de endüstriyel üretimde tek olduğunun altını çizdi. Boztaş sözlerine şöyle devam etti; 
“Fırıntaş ailesi olarak ‘Önem verdiğimiz tek şey sağlığımız’ sloganıyla ekmek üretiminde 1. sınıf olması ve kalite standartlarının üzerinde tutulması. Tüketicinin sağlını kendi yavrumuzun sağlığı gibi önemsiyor, ürettiğimiz her ürünün her aşamasında bu sloganla beraber işlemeye çalışıyoruz. Gördük ki bölgemizde üretilen ve tüketilen ekmek ve ekmek çeşitleri bu konuda yeterli ve özveri ve tedbir ile gerçekleşmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da özellikle üzerinde durduğu sağlık, hijyen, kalite prensibiyle oluşturduğumuz sloganın altını tam olarak doldurması. Bu noktada gereken tüm tedbirlerin alınarak her türlü yenileme ve revizyon yapılması için Fırıntaş ailesine talimat verdi. Bu doğrultudan hareketle un, tuz ve diğer katkılar ne kadar önemliyse üretim şekli, üretim süreci ve tüketiciye sunumuna kadar geçen sürecin her bir safhası çok önemli. Fırıntaş olarak markalaşarak çalışıyoruz. Türkiye’de endüstriyel üretimde ilk olan ve insan sağlığı için çok önemli rol oynayan gerçek ekşi mayalı fermantasyon sisteminini Balıkesir’imize kazandırılması, el değmeden dünya standartlarında hamur işleme sistemini şehrimize, insanlarımıza kazandırmış olacağız. Bu sisteme uygun yeni bir üretim alanı oluşturmak üzere Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yatırıma başladık. “
Editör: Haber Merkezi