TOBB bünyesindeki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanı Rona Yırcalı, Dünya Gazetesinin İstanbul’da ev sahipliğini yaptığı 27 ülkeden 51 üyenin katılımıyla gerçekleşen “Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu (EBP) toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Türk iş dünyasının Avrupa ile ilişkilere bakışını ve sorunlarını anlattı.

Rona Yırcalı, yakın gelecekte dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almayı hedefleyen Türkiye’ninküresel ekonominin oyun kurucularından biriolma yolunda ilerlediğini söyledi.

Yırcalı, konuşmasının devamında, son 10 yılda dünyanın hem siyasi hem de ekonomik olarak önemli değişmelere sahne olduğuna ve ekonomik gücün Batı’dan Doğu’ya kaydığını işaret ederek, Türkiye’nin önemi giderek artan gelişmekte olan ülkeler arasında avantajlı bir konuma sahip olduğunu söyledi.

EBP üyelerinin dikkatle takip ettikleri Rona Yırcalı, konuşmasının sonunda Türkiye’nin ortakları bu dönüşümü iyi değerlendirmeli ve Türkiye’nin yeni profiline uygun bir politika ve ilişki modeli geliştirmeli” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi