Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle Türkiye’nin öncü katılım bankası olan Kuveyt Türk, uluslararası alanda aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Dünyanın önde gelen finansal hizmetler kuruluşu Cambridge IFA tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen IRBA’da (Islamic Retail Banking Awards) Kuveyt Türk, “Türkiye’nin En Güçlü İslami Bankası” ödülüne layık görüldü. Ödül, Kuveyt Türk adına Özel Bankacılık Grup Müdürü Ali Bağatır’a takdim edildi.

“Dünyaya açılmak isteyen Türk yatırımcıların yanındayız”

21 Kasım’da Dubai’de düzenlenen ödül törenine ilişkin açıklamada bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Güçlü sermaye yapısı ve dinamik kurumsal yönetim anlayışıyla öne çıkan bankamızın Türkiye’nin En Güçlü İslami Bankası ödülünü alması, ne kadar doğru bir stratejiyle ve konumlandırmayla ilerlediğimizin kanıtı olmuştur. Kuveyt Türk olarak yalnızca katılım bankaları arasında değil tüm bankacılık sektöründe ilklere imza atmış bulunuyoruz. Müşteri odaklı yaklaşımımız, teknoloji ve inovasyon eksenli verimlilik çalışmalarımız ve dijital dönüşüm yolunda attığımız adımlarla gücümüze güç katarak büyümeye devam edeceğiz. Kuveyt Türk olarak başta Körfez Bölgesi olmak üzere dünyaya açılmak isteyen Türk yatırımcılar için bir finansal köprü vazifesi görmeyi sürdüreceğiz. Yaklaşık 6 bin çalışanımızla birlikte bu ödülü almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsız uzmanlar tarafından yürütülen ve titiz bir araştırma sonucu verilen IRBA ödüllerine bizi layık görenlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Son dönemde üç büyük ödül!

Kuveyt Türk, IRBA ile birlikte bir ayda üç global ödül alma başarısı gösterdi. Banka Ekim ayında, 189 ülkede okuyucuyla buluşan Global Finance Dergisi tarafından düzenlenen World’s Best Banks Awards’ta “Türkiye’nin En İyi İslami Finansal Kuruluşu” seçilmiş, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak Almanya’da faaliyetlerini sürdüren KT Bank AG ise “Avrupa’nın En İyi İslami Finansal Kuruluşu” ödülünü almıştı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası 1989 yılında kuruldu. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleriyle ve yatırımcılarla buluşturan banka, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon eksenli çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığını başlatan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini de gerçekleştirmiştir. Kuveyt Türk, Türk Bankacılık sektöründe bir ilk olan Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenmiş Ar-Ge merkezini 2010 yılında hayata geçirdi. Bugün ise Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen ürünler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM Şube gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 412 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan banka, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

Editör: Haber Merkezi