Büyükşehir statüsü ardından Büyükşehir Belediyesine geçen ve bir süre önce de satışı gerçekleştirilen Özel İdare 1.İşhanı yıkımının başlamasıyla birlikte Anafartalar Caddesi üzerinde yeni bir projenin haberleri yazıldı. Sadece iş ve alışveriş odaklı olmayacağı ve sosyokültürel alanlara da yer verileceği açıklanan proje ortaya çıkmadan yıkım esnasındaki görüntüler proje için de sağlıklı düşünceleri beyinlerden siliyor.
İş güvenliği ve çevre açısından hayli sıkı kontrollerin yapıldığı inşaat alanlarında sağlanan güvenlik önlemlerinin bu bina için önemsenmiyor olması dikkatleri çekiyor. İnşaat faaliyetleri arasında ülkede hemen her gün bir kişinin hayatını kaybettiği, kentimizde ise hemen her yıl birkaç ölümün ve hayli fazla yaralanmanın görülmesine rağmen, özellikle bu yıkımda hiçbir önlemin alınmayışı dikkatleri çekiyor.
Emniyet şeritlerinin yeterli görünmeyip tahta veya saç malzemeden inşaat perdelerinin yapılması istenmesine rağmen bu yıkım alanında ne bir görevli, ne emniyet şeridi gibi basit önlemlerin alınmamış olması çevredeki dükkan sahipleri tarafından şikayet konusu olmakta. Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir su hattı tamiratı sırasında bodrum katın su basması sonucu hayatını kaybeden bir hemşerimizin ardından, bu yıkımda da pek yakında böyle giderse sevimsiz haberler alınacağını belirten vatandaşlar, bütün şehirde güvenlik önlemleri aranırken, kentin en işlek alanındaki bu yıkım alanında önlem alınmayışını hayret ve şüpheyle karşıladıklarını söylemekteler.
Kent içinde kontrolsüz yıkımlar, önlemsiz beton dökümleri, keyfi yol kapamalar ile hayli sıkıntı yaratan inşaat faaliyetlerinin vatandaşlar tarafından Belediyelere yapılan şikayetlerin ise sonuçsuz kaldığını söyleyen çevre sakinleri, bir ölüm sonrası belki güvenlik önlemlerinin alınabileceğini düşünmekteler. (Kaynak-Yenihaber)
Editör: Haber Merkezi