Balıkesir Tapu Müdürü Atilla Eren, Türkiye'deki her kurumda olduğu gibi kendilerinin de modernizasyon kapsamında büyük bir değişim süreci yaşadığını söyledi. Vatandaşa iyi ve kaliteli hizmet vermek için önemli atlımlar yaptıklarını belirten Eren, "Online randevu sistemiyle vatandaşın memurla bağını kesiyoruz. Artık vatandışımız, internet üzerinden radevu alıp kurumdaki işlerini rahatlıkla yürütüyor. Ayrıca cep telefonlarına gönderdiğimiz mesajlarla vatandaşa işlemi hakkında bilgi veriyoruz. Yeni şeffaf çalışma sistemiyle yıllardır üzerimize yapışan kötü imajı değiştirmeye çalışıyoruz. " dedi.

Tapu Müdürü Eren, 23 Mayıs 2011 tarihi itibariyle daha modern ve ferah bir ortamda hizmet verdiklerini kaydetti. Yıllarca valilik binası içindeki dar alanda, kısıtlı çalışıldığını akratan Eren, "Tapu ve Kadarsto Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 164. yıldönümü olan 23 Mayıs'ta, Öz Merkez 4. kattaki yeni yerimize taşındık. Şu anda 24 personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu say yetersiz, , beş kişiye daha ihtiyacımız var. Bağlı bulunduğumuz Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü'ne personel talebimizi ilettik. " dedi.

'İŞLERİMİZ DAHA HIZLI YÜRÜYOR'

Yeni şeffaf çalışma sistemiyle yıllırdır adeta üzerlerine yapışan kötü imajı da değiştirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Balıkesir Tapu Müdürü Eren, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeni binadan hem çalışanların hem de vatandaşların büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Atilla Eren, "Çalışanlarımızın verimi arttı. Burada vatandaşlara gün boyunca ücretsiz çay veriyoruz. Ayrıca binanın girişine kurulan fotokabin sayesinde vatandaşlar isterse anında vesikalık çektip işlemlerini hallediyor. Yeni arşivleme odamız sayesinde de işlerimiz daha hızlı yürüyor. " diye konuştu.

Müdür Eren, personel ihtiyacının giderilmesi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un kendilerini ziyaret sırasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürü'ne telefon ettiğini anlattı. Yığılan işlerin azaltılması için bağlı bulundukları Bursa Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü tarafından farklı müdürlüklerde görevli üç elemanın üç hafta boyunca kendilerine yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.
 

Editör: Haber Merkezi