BALIKESİR Emlakçılar Derneği Başkanı İsmail Uzan, balikesirim'e ilimizdeki emlak piyasasını değerlendirdi. Emlak ve inşaat sektörünün sorunları hakkında bilgiler verdi.

Uzan, "Gayrimenkula yatırım hiçbir dönemde yatırımcıları zaman mahcup etmedi" dedi.
 

Yoğun iş temposu içinde çalıştıklarını ve oturmaya zaman bulamadıklarını ifade eden Balıkesir Emlakçılar Derneği Başkanı İsmail Uzan, "Eski yılları oranla bu sene durağanlık yaşıyoruz. Geçmişte arz da vardı talepte" dedi.

Önceki yıllarda açılan imar alanlarının yokluğundan doğan sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Uzan, "Şu an belirsizlik yaşayan insanlar kendisi için yatırım yapacağı alanda teminat ve garanti arıyor. Bu emlak işinde de böyle, arsa işinde de. Yatırımcıları emlak hiç bir zaman mahcup etmedi. İlimizde 400'e yakın kayıtlı emlakçı var. Sektörümüz bu kadar çoğalmışlığın içinde yaşamaya çalışıyor" diye konuştu.
 

İsmail Uzan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yatırım amacıyla alınan arsalar inşaatlarla doldu. Balıkesir'de yeni imar alanları gerekli. Büyükşehir Belediyesi'nin BALTOK aracılığıyla yaptığı konutlar yoğun talep gördü O bölge Balıkesirin yeni yaşam alanı olabilir, 

Bunun yanı sıra sektörün en  büyük sıkıntı ise, herkes müteahhitliğe başladı.

Devletimizin bu alanda çok büyük atılımı var. Artık alaylılar değil, gerçek müteahhitler iş yapabilecek."

Editör: Haber Merkezi