Yüzde 99’u Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Fırıntaş A.Ş.’nin yeni adı Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda A.Ş. oldu. Büyükşehir Meclisi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi’nde Belediye’ye ait 1030 adet arsa şirkete devredildi. Balıkesir Gayrimenkul Yatırım A.Ş. bu arsalarda BALTOK üzerinden konut yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Daha önceden belirlenen gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısına Ekrem Pehlivan başkanlık etti.

Yoklamanın yapılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan Fırıntaş’a 1030 arsanın devri tartışmalara yol açtı. Devredilecek 1030 arsanın gecekondu önleme bölgesinde kalmasının sakıncalı olduğunu ileri süren CHP’liler oylamada MHP ile birlikte çekimser oy kullandı.

CHP iLE MHP ÇEKİMSER KALDI
Eski adı Fırıntaş Ter. Tur. Ulş.ve Gıda San. Tic. A.Ş olan Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda A.Ş.’ye ayni sermaye olarak 2. Kayabey Mahallesi’ndeki 5 No’lu Gecekondu Önleme Bölgesi’nden 1030 arsanın devri yapıldı.
 
Devir için yapılan oylamada CHP, MHP ve bağımsız üyeler çekimser oy kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, kurumun 1030 arsa ile BALTOK üzerinden konut yapacağını ifade etti.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza alınan kararın bazı olumsuzluklara neden olacağını söyledi.
 
Mirza, gecekondu önleme bölgesinde vatandaşlara tahsisli arsaların bulunduğunu ifade ederek bunların durumu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi istedi.

Mirza’nın sorularını yanıtlayan Mehmet Birol Şahin de tahsisli alanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını, devri olan 1030 arsanın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli arsaların olduğunu söyledi.

Şahin ayrıca vatandaşların üzerine tahsisli olan arsalarla ilgili vatandaşlarla da görüşmeler yapıldığına değinerek vatandaşların muvafakatname vererek yerlerine yapılacak olan konutlardan yer verileceğini kaydetti.

Konu ile ilgili Bandırmalı Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar yansıda gösterilen imar planlarının yanlış olduğunu savundu. Planlarda görülen yerlerin küçük parselden oluştuğunu belirten Engüdar bu parsellerde 3 ila 14 katlı bina yapımına uygun olduğunu ifade etti. Engüdar’ın söylemlerine cevap veren Mehmet Birol Şahin ise imar planı değişikliği yapılacağını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi