Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dar gelirli vatandaşlar için dört  dörtlük bir projeyi daha hayata geçiriyor. 
Toplam 2400 konuttan meydana gelecek olan Bal Konut projesinin lansmanı 16 Ekim Cuma günü saat 11:00'da yapılacak.
Balıkesir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Bal Konut projesinde toplam 2400 konut olması planlanıyor.
Balıkesir Belediyesi Yeni Karesi projesinde 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire seçenekleri bulunuyor. 
Şehrin merkezinde yepyeni bir yaşam alanı sunacak olan projede lansman avantajları sunuluyor. 
25 YIL ÖNCEKİ HAYALİ TAPU SORUNUNA NEŞTER
Balıkesir'de peşpeşe açıkladığı büyük projeleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un büyük yankı uyandıracak, Yeni Karesi konut projesi 16 Ekim Cuma günü saat 11:00'da Balkonuk'ta lanse edilecek.
Balıkesir Toplu Konutları (BALTOK) Şirketi'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle gerçekleştirdiği ilk projesi "2400 Konutluk Yeni Karesi ” evleri 25 yıldır 800 ailenin mağduriyetle beklediği sorunu çözecek. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, artan istihdam ile oluşacak konut talebini karşılayarak sürdürülebilir şehirleşme sağlamak üzere geliştirilen “2400 Konutluk Yeni Karesi ” projesinin 16 Ekim'deki tanıtımına Balıkesirlileri davet etti. 

25 YIL ÖNCE NE OLMUŞTU?
Bilindiği gibi, 25 yıl önce dönemin Balıkesir Belediye Başkanı Sami Gökdeniz, binlerce kişiyi ev sahibi yapacağını iddia ederek hayal satmıştı.
Yeniden aday olarak katıldığı ve "bedava arsa" vaadiyle kazandığı seçim öncesi ise Noter huzurunda yapılan çekiliş sonucu 1000 kişiye bedava arsa tapusu dağıtmıştı.
Belediyenin tapularını alan yüzlerce vatandaş, aradan bir süre geçtikten sonra kendilerini verilen vaadin hayal olduğunu öğrenince büyük hüsran yaşamıştı.
Editör: Haber Merkezi