Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK)’un 2017 Nisan ayında temellerini atarak inşasına başladığı ve firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle sekteye uğrayan bin 334 konutluk dev proje için son dakika gelişmesi yaşandı.

SÖZLEŞME FESH EDİLDİ

BALTOK'tan yapılan açıklamada, Yeni Karesi konutlarının yapım ihalesini kazanarak işe başlayan daha sonra işi durduran Taş Yapı ile sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. 

TANITIMI BÖYLE YAPILMIŞTI!

Avlu'daki tanıtımda ilk daireleri dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile AK Partili ilçe belediye başkanları satın almıştı.

YENİDEN İHALE EDİLECEK
Eski müteahhit ile sözleşmeyi karşılıklı olarak fesih eden BALTOK, yarım kalan Yeni Karesi konutlarının tamamlanması için yeniden ihale yapacak. 

BALTOK'tan YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE

Şirketimiz Balıkesir Toplu Konut A.Ş. tarafından 29.08.2019 tarihli yayınlanan duyuruda belirtilen mahkeme bilirkişi raporu, 16.09.2019 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiştir.

Mahkemece tayin edilen bilirkişi heyetince hazırlanan raporda belirlenen hususlar çerçevesinde, yüklenici firma Taşyapı Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirketimiz arasında bulunan sözleşme 07.10.2019 tarihinde karşılıklı olarak feshedilmiştir.


Kontutlar tamamlandığında Yeni Karesi bu görüntüyü alacak.

Şirketimiz, Yeni Karesi konutlarının ihalesini ilgili mevzuatlar doğrultusunda en kısa sürede gerçekleştirecek olup, yarım kalan inşaatlar tamamlanarak maliklere teslim edilecektir.

Kamuoyu ve maliklerimize saygı ile duyurulur.

 

Editör: Haber Merkezi