BALIKESİR'in turizmde dünyaya açılan penceresi olan Ayvalık'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanı olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içindeki koylar ve mesire alanlarını günübirlik ihale ile kiraya vermek istemesine karşı tek yürek tek ses olan ilçe halkının istediği oldu. Bakanlık ihaleyi tamamen iptal etti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, söz konusu alanların belediyeye devredilmesini istedi. 

AYVALIK HALKININ İSTEDİĞİ OLDU
Bakanlığın, kiralamaya ihalesine karşı çıkan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde başlatılan kampanyaya ilçede faaliyet gösteren; Ayvalık Tabiat Platformu, Kent Konseyi, siyasi partiler, STK’ların elele vererek, ihaleyi 25 Şubat 2020 tarihine çekilmesini sağlamaları Ayvalık halkını az da olsa mutlu etti. Ancak bakanlığın ihaleyi erteleme kararının yeterli olmadığını düşünen halk, ihalenin tamamen iptal edilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin mesajlarını verdi.

“İhale tamamen ortadan kalkana kadar Ayvalık halkı diken üzerinde olacak.” diyerek açıklama yapan Mesut Ergin bahse konu yerlerin Ayvalık Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini belirtmişti.

O YERLER  AYVALIK BELEDİYESİNİN OLACAK
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin İhale’nin 25 Şubat 2020’ye alınması ile ilgili şunları söylemişti.
‘Ayvalık ta bulunan ve bu İhaleye karşı çıkan bütün STK’larımıza Spor kulüplerimize Siyasi Partilerimize teşekkür ediyorum. Bizler Ayvalık halkı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihale yolu ile kiraya vermesine baştan beri karşı çıkıyor itiraz ediyoruz. Bahse konu alanları Tarım ve Orman Bakanlığı Ayvalık Belediyesi’ne tahsis etsin biz bunu istiyoruz.   Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı Ayvalık’ın zenginliğidir. Bizler bu zenginliği koruyarak geleceğe taşımaya kararlıyız. Onun içinde gerekli görüşme ve girişimlere hemen başladık“ demişti.

 RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYORDU 
İhalenin iptal edilmesi gerektiğini daha önce defalarda belirten Mesut Ergin'in konuyu halkla paylaşması bir irade ve bütünlük oluşturması,halkın kendi koylarına sahip çıkması, gerek yapılan mitingler, gerek sosyal medya üzerinde oluşturulan bilinçlendirme çalışmaları ve 16 binin üzerinde imza ile ortaya koyulan dirayetin yanında, bu konunun gerekli bakanlıklar ve siyasilerle paylaşılması sonucunda,Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in “Tabiat Parkı Halkındır” söylemindeki gibi oldu.

“Esasen 09.02.2020 Pazar günü, hafta başında İhale Komisyonunun toplantısını takiben ihalenin iptal edileceğinin şifahi bilgisini almıştık. Ancak Resmi açıklamaya kadar bu durum kamuoyunda paylaşılmamıştır” diyen Mesut Ergin  12.02.2020  akşamı sosyal medyadan bir teşekkür yazısı ile birlikte Ayvalık Halkına müjdeyi verdi.

Belediyeden Mesut Ergin imzası ile yapılan paylaşımda “Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgi gereği Bakanlık İhale Komisyonunun 25.02.2020 tarihinde yapılacağı duyurulan ihaleyi iptal ettiği öğrenilmiştir.Gözümüz aydın,emeği geçen herkese,Ayvalık adına çocuklarımız adına,geleceğimizi adına,teşekkür ediyorum” dedi.

AYVALIK BİRLİKTE DİRENDİ, KAZANDI

Ayvalık İlçesindeki Koylar ve Tabiat Parkı’nı ihale ile kiraya vermek isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı’na, kiralamaya karşı çıkan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in, önceden beri takip ettiği ve EMİTT fuarının 3.gününde istanbul'da başlattığı “KİRALANMA İHALESİNE HAYIR”  kampanyası ile birlikte Ayvalık’ta bulunan STK’lar, Siyasi Partiler, Spor Kulüpleri ,Ayvalık Tabiat Platformu,Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yenimahalle Spor Kulübü, Küçükköy Spor Kulübü, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi, Armutcuk Gençlik Spor Kulübü, Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübü, Belediye-iş Sendikası, Ayvalık Tabiat Derneği,  Ayvalık Eğitim Sen, Tema Vakfı Ayvalık Şubesi, Alibey Adası Koruma ve Kalkındırma Derneği, Ayvalık Yerel İnisiyatif, Ayvalık Türk Anneler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi, Altınova Esnaf Odası, AYTUGEB Ayvalık Çiftçi Malları Koruma,  Eğitim-iş Sendikası Ayvalık Şubesi, Ayvalık Mimarlar Odası, Ayvalık AR-GE KASAİD, Ayvalık Atatürkçü Düşünce Derneği, Ayvalık Çevre Derneği, Hamdibey Kaya Spor Kulübü, Turizm Tanıtma Derneği,  Muhtarlar Derneği, Ayvalık Otelciler Derneği, TEMAD, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Sol Parti, İyi Parti, Emek Partisi,  Ayvalık Ticaret Odası, Ada Spor Kulübü, Türk Eğitim Sen. El ele vererek ihalenin iptal edilmesi için adeta seferberlik başlatmıştı. 

Editör: Haber Merkezi