Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00'ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabine'si üçüncü kez toplandı. Toplantı telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Kritik toplantı sonrası Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam edeceğini bildirerek, "7 Nisan gecesi başlayacak, 19 Nisan saat 24'de bitecek. Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız." dedi.
 

Erdoğan şöyle konuştu:

Türkiye Cumhuriyeti devleti şartlar ne olursa olsun her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi sağlık, gıda temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılayabilecek güce sahiptir. Bugüne kadar 4,5 milyona yakın vatandaşımıza doğrudan nakit desteği sağladık, sağlıyoruz. İstihdamın devam etmesi için kısa çalışma ödeneğini devreye soktuk. 2 milyon başvurunun 700 bini sonuçlandırıldı. Bundan yararlanamayan vatandaşlarımıza da 1170 lira maaş desteği vereceğiz.

Tüm tedbirleri alıyoruz. Kamu olarak tüm imkanlarımızı seferber ederken maalesef özel bankalar bu süreçte hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar. Özel bankalarında üzerlerine düşenleri yapmalarını bekliyoruz. IMF programı başta olmak üzere ülkemizi minnet altına sokacak hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’yi yeniden bu cendereye sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bir süre daha sabredeceğiz ondan sonra inşallah feraha kavuşacağız. Gün birlik olduğumuzu gösterme günüdür. Ümidimizi birlikte taze tutuyoruz. Sizlere evde kalın sabredin kurallara uyun derken nasıl zorluklarla karşı karşıya olduğunuzu elbette biliyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. İnşallah az kaldı atalarımızın dediği gibi kara gün kararıp kalmaz. Bu kara günler sadece milletimizin değil bütün dünyanın kara günleridir. Sıradan gördüğümüz gündelik hayatımızın nasıl da nimet olduğunu hep beraber müşahade ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi