BALIKESİR'de Karesi Belediyesi'nde görevden alınarak Temizlik İşlerine 'uzman' kadrosuyla gönderilen isim için yerel ve Bölge İdare Mahkemesi farklı kararlar verdi. 

Balıkesir'deki yerel mahkeme atamayı uygun buldu. İstinaf; "Gerekçe yetersiz. Müdür eski görevine dönmeli" kararı verdi.

MÜDÜR İKEN UZMAN YAPILDI
Tayfun Özergen, Karesi Belediyesi'nde Zabıta Müdürü iken, 16 ay önce görevden alındı. Temizlik İşlerine 'uzman kadrosu' ile gönderildi. 

YARGIYA TAŞIDI
Dönemin belediye yönetimince gerçekleştirilen tasarrufun geçerli nedeni bulunmadığını savunan Özergen, asil müdürlük kadrosunun alınarak uzmanlığa alınmasının mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle Balıkesir İdare Mahkemesine başvurdu. 

BALIKESİR REDDETTİ
Balıkesir'deki yerel mahkeme, belediye yönetiminin tasarrufunu yerinde görerek Özergen'in yürütmeyi durdurma ve iptal talebini reddetti. 

PES ETMEDİ!
Bunun üzerine  Özergen, yerel mahkemenin kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesine taşıdı. 
Başvuruyu görüşen mahkeme, Balıkesir'deki yerel mahkemin kararını bozdu ve atama işleminin mevzuata uygun olmadığına ve hiçbir gerekceye dayanmadığına karar vererek Tayfun Özergen'in eski görevi olan Zabıta Müdürlüğüne iadesini karara bağladı. 

Ayrıca geçen süreçteki maddi hak kayıplarının ödenmesine hükmetti.

ORKAN KARARI UYGULADI
Sessiz sedasız sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanan Özergen, Karesi Belediyesine ulaşan mahkeme kararını başkan Dinçer Orkan'ın uygulamasıyla birlikte Zabıta Müdürü olarak işbaşı yaptı.
Deneyimli yöneticinin eski görevine dönmesi memnuniyet yarattı.


 

Editör: Haber Merkezi