Balıkesir Valiliği tarafından organize edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı kapsamında düzenlenen törende Şehit Özel Harekât Polis Memuru Turgut Solak kabri başında anıldı.

Burada Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve beraberindekiler mezara karanfil bıraktılar. Şehidimizin mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra hep birlikte dua edildi.

Program bitimi Vali Yazıcı, Şehidimizin babası Hayati Solak ve Şehidimizin oğlu Alper'i kendi makam arabasına alarak evine bıraktı.

DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTAR
Şehit ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, "Halkımızın demokrasi ve millet egemenliğinin korunması için gösterdiği kutsal mücadelede Şehit olan Turgut Solak kardeşimizi rahmetle anıyorum.  Mekânı cennet olsun. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Devletimiz ve milletimiz tüm Şehitlerimize her zaman minnettardır.

Sizlere sabırlar diliyorum. Türk milleti büyük bir millet, Şehitlerimizin çocukları bizim çocuklarımız bu büyük devlet geride kalanlara büyüklüğünü göstererek bu ülkenin bir çakıl taşını hiç kimseye vermeyeceğimizi ve cumhuriyetimizden, demokrasimizden asla vazgeçmeyeceğimizi dimdik duruşumuzla göstererek yolumuza devam edeceğiz. Bunu her yerde her durumda platformlarda söylüyoruz ve söylemeye devam ediyoruz. Ruhu şad olsun. Allah, başta çocukları olmak üzere, eşini, annesini ve babasını Turgut Solak kardeşimizi cennette buluştursun diyorum" şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı, şehit babası Hayati Solak'a Türk Bayrağı armağan etti.

Balıkesir Valiliği tarafından hazırlanan programa, Vali Ersin Yazıcı, Şehit Turgut Solak'ın eşi Aynur, oğlu Alper, annesi Seküre, babası Hayati Solak, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi