Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, bugüne kadar Siyaset Akademileri'nden yaklaşık 60 bin mezun verdiklerini söyledi. Soylu, "Bu dönem ise 8 bin 500 civarında kişi eğitim görecek. Sadece bu yıl itibariyle Siyaset Akademileri'nde yerel seçim öncesi yaklaşık 35 bin kişiye ulaşacağız" dedi.

 

Ak Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı ile Balıkesir İl Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Siyaset Akademisi Balıkesir'de başladı. İlk dersi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Ar-Ge Başkanı Süleyman Soylu verdi.

SİYASET AKADEMİSİNE İLGİ BÜYÜK

Balıkesir'de düzenlenen ve ana teması "Lider Ülke Türkiye-Yerel Yönetimler 3" olan Siyaset Akademisi'nin ilk toplantısı Karesi AVM'de yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Milletvekili Tülay Babuşcu, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İGM Başkanı Ramazan Bahçavan, belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partinin gençlik kolları başkan ve üyeleri katıldı.

Toplam 5 hafta sürecek olan Siyaset Akademisi'nin ilk eğitim toplantısına 187 kişi kayıt yaptırdı. İlk toplantıya ise yaklaşık 500 kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Poyrazlı, Balıkesir'de siyaset akademisinin üçüncüsünün yapıldığını söyledi. Poyrazlı, "Bugün ilimiz için bir ilk. Çünkü eğitimler hem merkezde hem de Edremit'te birlikte başladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.

"AK PARTİ'NİN KURULUŞU

YEREL YÖNETİMLERE DAYANIYOR"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ise yaptığı konuşmada, siyaset akademilerinin 2008 yılında başladığını atardı. Siyaset akademilerinde öğretim üyeleri, ekonomistler, gazeteciler ve siyaset adamlarının gündem ve geçmiş ilgili bilgiler sunduğunu vurguladı.

"Bundan herkes istifade ediyor" diyen Uğur, "2014 yılının mart ayında yerel seçimler var. Bu çok önemli. Parti olarak bu seçimlere çok iyi hazırlanıyoruz. Ak Parti'nin kuruluşu yerel yönetimlere dayanıyor. Başbakanımızın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki güzel hizmetleri ülke genelinde yankı buldu. Dolayısıyla kurulan partimiz milletimizin teveccühüyle 10. yılını tamamladı. Ülkeyi iyi ve başarılı yönetiyor. Milletimizin desteği ile iktidara devam ediyor" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN ELİNİN DEĞDİĞİ

BELEDİYELER BAŞARILI"       

Ak Parti'nin elinin değdiği belediyelerin başarılı olduğuna dikkat çeken Edip Uğur, şöyle devam etti:

"Balıkesir bundan 10 yıl önce büyük bir köy olarak niteleniyordu. İzmir ve Bursa arasına sıkışmış köy görünümünde bir ildi. Ancak Ak Parti Belediyesi'nin eli değdikten sonra, Ak Parti'nin hizmetleriyle Balıkesir kent oldu. Artık kimse buraya 'köy görünümünde' demiyor. Büyükşehir de olduk. Kış nüfusumuz 1 milyon 160 bin yaz nüfusu ise 3 milyona yakın. 300 km sahillere sınırımız var. Dolayısıyla Balıkesir zenginlikleri, kültürü, hayvancılığı, madenleri ve insanıyla büyükşehiri en fazla hak eden illerden birisi. Ak Parti teşkilatları olarak 2014 yerel yönetim seçimlerine disiplinli bir şekilde çalışarak hazırlanıyoruz. Geçmişte olduğu gibi İnşallah bu seçimlerde de birinci parti olacağız. Balıkesir'de büyükşehir ve ilçelerde hepsini Ak Parti'ye kazandıracağız."

"TÜRKİYE'NİN BAŞINA NE GELMİŞSE

SİYASETİN ZAFİYETİNDEN GELMİŞTİR"

Daha sonra kürsüye çıkan Soylu, Ak Parti'nin Türk siyasi hayatına kazandırdığı siyaset akademisinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti.

"Eğer Türkiye'de siyaset kuvvetli ve kudretli olsaydı 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi ve 28 Şubat olmazdı" diyen Soylu, "Türkiye 2002 yılından itibaren güçlü ve istikrarlı bir hükümete sahip olmasaydı 27 Nisan Türkiye'de bir darbe olarak tecelli edebilirdi. Güçlü olduğu için Türkiye bugün tüm dünya tarafından takdir edilen önemli bir süreci devam ettirmektedir. Bu nedenle siyasete halk nezdinde tekrar itibarını kazandırmak için onu bilgiyle donatmak gerekir. Türkiye'nin başına ne geldiyse siyasetin zafiyetinden zayıflamasından dolayı gelmiştir" diye konuştu.

AKADEMİNİN KAPILARI

DİĞER PARTİLİLERE DE AÇIK

Ak Parti Siyaset Akademisi'ne başka siyasi partilere mensup insanların da katılabildiğini anlatan Süleyman Soylu, şöyle devam etti: "Bugüne kadar yaklaşık 60 bin mezun verdik.  Bu dönem ise 8 bin 500 civarında kişi eğitim görecek. Sadece bu yıl itibariyle Siyaset Akademileri'nde yerel seçim öncesi yaklaşık 35 bin kişiye ulaşacağız. Tamamen siyaseti bilimsel ve teorik bir takım inşaalar üzerine kurmaya çalışan bir anlayışı oluşturmaktadır. Bu nedenle buradan alınacak ehliyet basit bir ehliyet değildir. Birçok ildeki milletvekillerimiz bu siyaset akademisinden geliyor. Ülkemizdeki siyasetin gelişmesi dünyadaki siyasetle rekabet etmesi açısından çok önemli."

Eğitim toplantısında Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tanel Demirel de hükümet sistemleri hakkında ders verdi.

Editör: Haber Merkezi