Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramın, vatandaşları her zamankinden daha çok birbirine yakınlaştırmasını, kardeşliği, dostluğu pekiştirmesini temenni etti.

Bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeş halkların yaralarına merhem olmasını temenni eden Erdoğan, bayramların, toplumsal barış için, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile ve eşsiz bir fırsat olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan, “Gelecek adına, çocuklarımız adına, güçlü bir umuttur bayramlar! Zira çocuklarımız, sevgiyi, saygıyı, hürmeti, cömertliği, izzeti ve fedakarlığı,başkalarının yüzünü güldürmeyi, bayramlarda öğreniyor, bayramlarda yaşıyor. İşte, bize düşen sorumluluk da çocuklarımıza, örnek bir bayram yaşatmaktır. Bunu başarabilirsek, insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktarabilirsek, hiç kuşkusuz yarınlarımız çok daha güzel, çok daha aydınlık olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“75 milyon insanımızın kucaklaşacağına inanıyorum”

“Millet olarak, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, toplumsal barışımızın, barış içinde bir arada yaşama arzumuzun, adeta test edildiği, sınava tabi tutulduğu bir süreç yaşıyoruz” ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Biliyoruz ki bu topraklarda asırlardan beri var olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar tüm sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Zira bu topraklar, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Yunus Emrelerin, Mevlanaların sevgi mesajlarıyla yoğrulmuştur. Bu topraklar, yaratılanın Yaratan'dan ötürü sevildiği, acıların bal eylendiği bir barış yurduna dönüşmüştür. Bu topraklarda, gönül yıkmak değil gönül kazanmak, gönül fethetmek esas olmuştur. Dolayısıyla bu mübarek bayram, inşallah, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Ben bu bayram vesilesiyle 75 milyon insanımızın, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla, birbiriyle kucaklaşacağına inanıyorum.”

“Geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz”

Türkiye'nin güven ve istikrarını güçlendirmek, huzur ve refahını artırmak için çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Adaleti, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü hakim kılmak için çalışıyoruz. Demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini, evrensel değerleri, hukukun üstünlüğünü, bu ülkenin tartışılmaz, değişmez değerleri haline getirmek için kararlı adımlar atıyoruz. İnanıyorum ki bu icraatlarımız sayesinde, geleceğe çok daha güçlü, çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Ben, bu duygular içinde, yurdumuzda ve yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımızın; bütün İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı, en kalbi duygularımla tekrar kutluyorum. Aziz milletimize sağlık ve esenlikler diliyor; bu güzel bayram coşkusunun ocaklarımızı, gönüllerimizi şenlendirmesini temenni ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi