İNŞAAT Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hikmet Cesur, Türkiye’nin bir kez daha yıkıcı depremin etkileriyle sallandığını söyledi. 
Van merkezli başta Erciş ilçesi olmak üzere civar ilçe ve köylerini etkileyen 7.2 büyüklüğünde depremin bilançosunun son iki yılda Simav, Tekirdağ, ve Elazığ gibi kentlerde yaşananlardan daha ağır olduğunu ileri sürdü.
ACILARDAN DERS ÇIKARMADIK
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin deprem gerçeği ile yine acı bir şekilde yüzleştiğini hatırlatan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cesur yaklaşık 40 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17Ağustos 1999 depreminin ardından 12 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen doğa olayı depremin yine afete dönüştüğünü ifade etti. 
Cesur, “Yaşanan acılardan ve kayıplardan hiçbir ders çıkarılmadığı, Türkiye’nin deprem gerçeği İle yaşamak durumunda olduğu bilinmesine rağmen hiç bir önlemin alınmadığı bir kez daha anlaşılıyor” dedi.
DEPREME UYGUN DEĞİL  
Türkiye’nin mevcut  yapı stokunun deprem yönetmeliğine uygun olmadığı, yapı envanterinin çıkarılarak gereken önlemlerin acilen alınması gerektiğini bu yıl 17 Ağustos depreminin yıldönümünde bir kez daha haykırdıklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hikmet Cesur sözlerine şöyle devam etti:
“Keşke haklı olmasaydık ve bugün bu acıları yaşamasaydık. Bizler görüş ve düşüncelerimiz dikkate alınmasa da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. TMMOB başkanı,  bağlı odaların temsilcileri ve akademisyenlerden olaşan bir heyetle deprem bölgesinde olacağız. Gereken incelemeleri yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz.” 
Editör: Haber Merkezi