Ak Parti il başkanı Mahmut Poyrazlı, belediyeye yönelik operasyonlardan iktidarı sorumlu tutup ağır eleştiriler getiren Belediye Başkanı İsmail Ok için "700 bin liralık bağış gündeme getirilince agresif oldu, çok hırçınlaştı" ifadelerini kullanarak "kötü söz sahibine aittir" karşılığını verdi.

AK PARTİ Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, ''Hangi belediye başkanı veya belediye hakkında soruşturma başlatılsa 'iktidar muhalefet belediyeleri üzerinde siyasi baskı kuruyor' senaryosunu gündeme getirmek moda oldu'' dedi. 

Poyrazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'de Edremit Belediyesi ile başlayan ve Ayvalık ile Balıkesir Belediyeleri hakkında yürütülen soruşturmaların, 'AK Parti baskısıyla yapıldığına' ilişkin iddiaları 'ahlaki bir yaklaşım tarzı' olarak görmediklerini  bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇOK HIRÇINLAŞTI!
Belediye Başkanı İsmail Ok’un, Balıkesir Belediyesi hakkında yürütülen soruşturmaların hükümet baskısıyla başlatıldığı yolundaki açıklamasını hayretle karşıladığını belirten Poyrazlı, ''Kullandığı ifadeler ve son günlerdeki davranışları hoş değil. 'Kötü söz sahibine aittir' atasözünü sayın başkana hatırlatmak isterim'' diye konuştu.
Poyrazlı, MHP eski il 2. başkanı Hüseyin Şahingiray tarafından gündeme taşınması üzerine adliyeye intikal eden ''700 bin lira bağış istendiği'' yolundaki iddiadan sonra belediye başkanı İsmail Ok'un 'agresifleştiğini' ve 'hırçınlaştığını' ileri sürdü.
Güvenlik güçlerinin belediyeler veya belediye başkanları hakkında yaptıkları soruşturmaların  Cumhuriyet Savcısı'nın denetimi, gözetimi ve bilgisi dahilinde yapılabileceğine dikkat çeken Poyrazlı, şunları söyledi:
''Cumhuriyet  Savcısı dediğiniz zaman işin içine yargı girer, yargıyı ayıracaksınız.
Türkiye’de bağımsız bir yargı var. Bu yargının yürüttüğü bir soruşturma.


AK PARTİ İL BAŞKANI OLARAK BİLMİYORUM
Bu soruşturma neticesinde polis neleri araştırıyor, ben Ak Parti il başkanı olarak bilmiyorum. Bilmem de gerekmiyor.  Bilmek için bir gayrette göstermem.  Kesinlikle de bizi ilgilendirmez. Durup dururken kimse Ak Partiye çamur atmaya kalkmasın.
Emniyet güçleri, Cumhuriyet Savcısı denetiminde bir soruşturma yürütüyorsa, bu yargının kendi yasal mevzuatı içerisinde yürüttüğü soruşturmalardır. Bunun hükümetle, Ak Parti ve il teşkilatıyla ne ilgisi vardır? Bizleri niye suçluyorsunuz ki?
Son dönemde bir moda oldu. Hangi belediye başkanı hakkında veya belediye hakkında  soruşturma olsa hemen aynı senaryolar. Hemen, ‘iktidar muhalefet belediyeleri üzerinde siyasi baskı kuruyor’. Bunu MHP’de, CHP’de söylüyor.  Şimdi bu arkadaşlar hiç düşünemiyorlar mı?  Emniyet ve Jandarma’nın yürüttüğü soruşturmanın Cumhuriyet Savcısı nezdinde yapılabileceğini?''

TUTUKLAYANI GÖRMÜYORLAR MI?
Edremit Belediyesine yapılan operasyonda belediye başkanıyla birlikte 12, Ayvalık'ta ise, ikisi belediye görevlisi 4 kişinin tutuklandığını anımsatan Poyrazlı, ''Bunları tutuklayan devletin bağımsız bir organı olan yargıç, hakim değil mi? Bunları neden görmezden geliyorlar?'' sorusunu gündeme getirdi.
Poyrazlı, yargıyı ilgilendiren olaylara parti teşkilatları veya hükümet olarak müdahale etmelerinin veya talepte bulunmalarının mümkün olamayacağını hatırlattığı açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Bir şeyler varsa, devlet bunu kendi yasal mevzuatı içerisinde soruşturacaktır, bu soruşturma neticesinde de bir şeyler bulunursa davalar açılır, soruşturma bir şekilde neticelendirilir.

SAPLA SAMAN KARIŞMASIN!
Eğer bir soruşturma biraz maksadını aşıyorsa, hiç olmayacak yerlere de çekiliyorsa, bunun üzerinde de dikkatle durulması gerekir.  Belediye Başkanının iddia  ettiği gibi rahmetli babası için yaptığı hayır ile ilgili  bir şeyler araştırılıyorsa bunda da bir yanlışlık vardır. Ama sapla samanı karıştırmamak lazım.''

Editör: Haber Merkezi