Ak Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Balıkesir Üniversitesi öğrencisi S.Ç.D ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Edremit'te partililerini ziyarette konuşan Aydınlıoğlu, "Canlı bomba olarak dün bu eylemi gerçekleştiren kişinin Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu işittik. S.Ç.D. diye bir kadın.
BAUN BAŞARILARIYLA ANILSIN
Biz araştırdık. Rektörümüz ile görüştük. Balıkesir Üniversitemizin isminin biz asla terör ile anılmasından hoşnut olmuyoruz. Biz Balıkesir Üniversitesinin gelişmesi için çok büyük emek ve gayretler sarf ettik. Biz istiyoruz ki Balıkesir Üniversitemiz başarıları ile anılsın. Gelişmesi ile anılsın. 
BİR YIL SONRA ORTADAN KAYBOLDU
Yaptığımız araştırmada 2012 yılında Balıkesir Üniversitemizin Turizm Bölümünü bu kişi kazanmış. 2012-2013 yılında üniversiteye devam etmiş. Ancak 2013 yılından sonra okula bir daha uğramamış. 2013 Kasım ayından itibaren okul ile ilişiği kesilmemiş ama bir daha okula devam etmemiş. 
AİLESİ KARSTAN GELDİ, TEKİRDAĞ'DA DOĞDU
Yine yaptığımız araştırmada bu kişinin Kars Kağızmanlı olduğu, ailenin oradan geldiği, Tekirdağ Marmara Ereğli'sinde doğup büyüdüğü, gençliğinin oralarda geçtiği, daha sonra üniversitemize kayıt olduğu şeklinde bilgi aldık biz. 
HERKESE YETECEK TOPRAĞIMIZ VAR
Tabi çok üzüntü verici bir şey. Gençlerimizin bu kadar kolay terör yandaşlarına kanmaması en büyük arzumuz. Herkese yetecek toprağımız da var. Ekonomimiz de düzgün. İstikrarımız var çok şükür, bin şükür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi