Balıkesirli Alim zat Sıddık Nâci Eren Efendi bugün Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Eren, rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu.
İlim irfan mekteplerinden son dönemde yetişen en büyük mutasavvıf şahsiyetlerden olan Sıddık Nâci Eren (k.s.) Hazretlerinin cenazesi 25 Nisan Çarşamba günü (yarın) ikindi namazını müteakiben Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii'nden kaldırılacak. 

KİMDİR?

Sıddık Nâci Eren UŞŞÂKÎ (k.s.) Hazretleri 1925 yılında Balıkesir'in Aktarma köyünde doğdu.Babası Hacı Hafız Ali Efendi ve annesi Hanîfe hanımdır.
HACI BEKİR VİSALİ UŞŞAKİ'NİN TALEBESİ
1944 senesinde, 19 yaşında iken asker oldu. Askerliğine devam ederken 1946 yılı içinde Uşşâkî Meşayihi, Üstad, Hacı Bekir Visâli Uşşâkî (k.s.) Hazretlerine intisap etmiştir. 1947 yılında  terhis olduktan sonra memleketi olan Balıkesir'in Aktarma köyüne geldi. Çiftçilik ile meşgul oldu. Tasavvuf yolunda almış olduğu vazifeleri aşk ve şevk ile noksansız olarak yapmaya devam etti. Üç sene kadar köyde kaldıktan sonra 1950 senesinde Balıkesir vilaye­tine hicret etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşinin dedesi olan merhum Sıddık Nâci Eren Efendi, Balıkesir'de iş, spor ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı Ahmet Eren, Mehmet Eren ve Nazmi Eren'in de babasıydı.

ÖMRÜNÜ İSLAMA HİZMETLE GEÇİRDİ
Balıkesir'e geldiğinde sık sık İzmir'e gidip mürşidinin mânevi sohbetlerinden istifâde etmiştir. O zat-ı muhteremin himmet ve teveccühü ile çok kısa bir zamanda seyr-ü sülûkunu tamamlamıştır. Seyr-ü sülûk eyledikten sonra kemal mertebesine erişmiştir. Tarikatın usul ve esrârlarını ve âdabını öğrenmiş, Hilâfet ve velâyet rütbesini hak kazanmış, icâzet verilip, irşâda me'mur edilmiştir.
Mürşidinin 1962 yılında vefat etmesi üzerine, Mürşidinin halifesi Mehmed  Ruhi Uşşaki(k.s.)'ye intisap ederek hizmetlerinde bulundu.
1977 yılında Mehmed Ruhi Efendinin vefatı üzerine postnişin olan Seyyid Kazım Kızılkanat(k.s.) hazretlerine intisap ederek sohbet ve hizmetlerine devam etti.. Mürşidin 1996 yılında vefatı üzerine irşad postuna oturdu. Ömrünün son gününe kadar kendi talebelerini irşad ederek, hayatını İslam'a hizmet ile geçirdi. Sıddık Nâci Eren 24 Nisan 2018 tarihinde Hakk'a yürüdü.

ZEKAİ KAFAOĞLU'NDAN MESAJ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da sosyal medya üzerinden şu mesajı paylaştı:
"Hacı Sıddık Naci Eren dedemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun. Cenazesi 25 Nisan Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Zağnos Paşa Camii'nden kaldırılacaktır."

balikesirim.net; Merhuma Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diler..
Editör: Haber Merkezi