Aralarında KADEM, TÜRGEV, TÜGVA, Türk Gençlik Vakfı'nın da yer aldığı çok sayıdaki sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileri, Diyarbakır annelerine destek için Alihitmet Paşa Meydanında buluştu.


Balıkesirli kadınlar üzerinde "Annelerin öncü olduğu haklı mücarelede yanlarındayız", "Annelerin acılarına duyarsız kalmayın", "Anaların yanında, PKK'nın karşısındayız", "Terörü bitirecek olan analarımızın yiğit yürekleridir", "Teröriste lanet, annelere destek" dövizleri taşıyan kadınlar, "Diyarbakır annelerinin sessiz çığlığını destekliyoruz", "Yavrumu verin" pankartları açtı..

Balıkesir'deki duyarlı kadın sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan açıklamayı Tuğba Atik okudu.

"Evladımın ölüsüne bile razıyım" diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmak, hepimizin boynunun borcudur" ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Bizler Edirne'den Kars'a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısının etiketi olmaz diyor, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz. 

Ülkemizin geleceğine, refahına, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekün mücadele içerisindeyiz. 

Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı, evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. 

Bu mücadelemize bir mihenk taşını dağa kaçırılan evladın, geri almak için teröre yeter diyen Hacire Annemiz ekledi. Gördük ki yanan bir anne yüreği tüm acılara, göz yaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir. Bu duruş ve cesaret, terör örgütünün ağına düşmüş her evlada ve annesine umut oldu. 

Azimle seslerini yükselten kadınlar, terör örgütlerinin hain emelleri için Fırat'ın ve Dicle'nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyecektir"

Editör: Haber Merkezi