SUSURLUK'ta bir ay önce kaybolan 80 yaşındaki Remziye Filiz'in cesedi, oğluyla birlikte kaldığı eve 150 metre uzaklıkta bıçakla üç parçaya ayrılmış olarak bulundu.

Jandarma, yaşlı kadının cinayet şüphelisi olarak, yerel gazeteye annesi için kayıp ilanı veren oğlu 58 yaşındaki Z. F. 'yi gözaltına aldı.
Annesini, ölen babasından kalan emekli maaşını ipotek gösterip bankadan kredi çekmesine engel olduğu için öldürdüğü öne sürülen Z. F. tutuklandı.

Susurluk'a bağlı Yağcı Köyü'nde oturan Remziye Filiz, 6 ay önce ölen eşinden kendisine kalan 470 lira emekli maaşıyla köyünde tek başına yaşıyordu.
Remziye Filiz, geçen Nisan ayında işsiz olduğunu söyleyen oğlunun, köye yerleşip yanında kalma isteğini kabul etti. Üç çocuğu ve eşiyle birlikte Yağcı Köyü'ndeki annesinin evine yerleşen Z. F., geçen 12 Mayıs günü annesinin saat 08. 30'da evden ayrıldığını bir daha geri dönmediğini, yaptıkları tüm aramalara rağmen kendisine ulaşamadığını belirtip jandarma ve polisten yardım istedi.

Köyde yaşayanlarla zaman zaman yaşlı kadını bulmak için çevrede arama yapan Z. F., Susurluk'ta haftalık yayın yapan bir yerel gazeteye giderek, kaybolan annesini gören veya yerini bilenlerin jandarmaya haber vermesi için ilan verdi.

ÖNCE CESETE ULAŞILDI SONRA OĞLU TUTUKLANDI

Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbar sonucu önceki gün Remziye Filiz'in üç parçaya bölünmüş cesedi, evinin 150 metre uzağında açılan bir çukurda bulundu. Yaşlı kadının boynunda kırık olduğu ve kafasına ise sert bir cisimle vurulduğunu tespit eden jandarma, Remziye Filiz'in kesilen bacakları ve vücudunun diğer bölümünü otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna gönderdi.

Annesinin cesedinin ortaya çıkmasından sonra şüpheli hareketleri ve çelişkili ifadeleriyle dikkat çeken Z. F. gözaltına alındı. Yıllar önce tartıştığı Yağcı Köyü Muhtarı Mustafa Ayaz'ı öldürdüğü için hüküm giyen ve aftan yararlanarak tahliye olan Z. F. 'nin, son günlerde babasından kalan emekli maaşını alan annesinden bankadan kredi çekip kendisine vermesini istediği, ancak olumsuz yanıt veren annesiyle sert tartışmalar yaptığı belirlendi.  Katil zanlısı tutuklandı. 
 

Editör: Haber Merkezi