Türkiye'yi sarsan kadın cinayetlerine bir yenisi Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde eklendi. 36 yaşındaki Mehmet Sadık Köçer, gördüğü şiddetten kaçarak annesinin evinde yaşamaya başlayan ve boşanma davası açan 32 yaşındaki eşi Figen Köçer'i sokak ortasında önce sırtından daha sonra karnından ve göğsünden bıçakladıktan sonra kaçtı.

Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis bir çok suçtan kaydı bulunan Mehmet Sadık Köçer'i her yerde arıyor.

TEHDİTLERİ ALAN GENÇ KADIN, İŞ YERİNE DE ANNESİ İLE GELİP GİDİYORDU

Bandırma dün akşam bir kadın cinayetine sahne oldu. Poliste hırsızlık dahil bir çok suçtan kaydı bulunan ve çalışmayan Mehmet Sadık Köçer, "Şiddetli geçimsizlik"nedeniyle bir süre önce boşanma davası açan Figen Köçer'i ölümle tehdit etmeye başladı. "Artık bu hayata dayanamıyorum.Can güvenliğim yok" diyen Figen Köçer aynı mahallede yaşayan annesinin yanına yerleşti. Öldürülme korkusu nedeniyle çalıştığı iş yerine annesi ile gidip gelen Figen Köçer, dün akşamda iş çıkışı annesinin kendisini almasını istedi.

Çalıştığı işyerinden çıkan ve kendisini bekleyen annesi ile yürüyerek Hacı Yusuf Mahallesi 39'nucu Sokak'taki evlerine gitmek isteyen Figen Köçer, 35'nci Sokak'ta kendisini bekleyen Mehmet Sadık Köçer'in bıçaklı saldırısına uğradı. Figen Köçer arkadan gizlice gelip kendisini sırtından bıçaklayan Mehmet Sadık Köçer'e acılar içersinde, "Ne olur yapma. Kıyma bana" diye yalvardıysa da Mehmet Sadık Köçer annesinin gözleri önünde boşanma davası açan karısını sırt, karın boşluğu ve göğsünden olmak üzere bir çok yerinden bıçakladı.

Vatandaşların sopa ve demirle üzerine saldırıp engellemek istediği Mehmet Sadık Köçer kaçarak uzaklaşırken ambulans ile hastaneye kaldırılan 1 çocuk annesi talihsiz kadın sabaha karşı Bandırma Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Polis tarafından Mezarlık Mevkii'nde sıkıştırılan ve karanlıktan yararlanıp kaçan Mehmet Sadık Köçer her yerde aranıyor.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Bandırma Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Figen Köçer'in cenazesi Bandırma'da toprağa verilecek.

Editör: Haber Merkezi