Bursa ve Dursunbey yolunu Batı Çevre Yoluna bağlayacak Kuzey Çevre Yolu için start verildi. 17 kilometre uzunluğundaki yol için istimlak çalışmalarına yakında başlanacak. Konu, yolun geçiş güzergahına itiraz eden Belediye'nin bugünkü Meclis oturumunda da ele alınacak. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur'un, Balıkesir ilindeki anayol bağlantıları hakkındaki son gelişmeleri aktardığı basın toplantısında, bu yollar için yapılacak istimlak çalışmalarıda gündeme getirildi. 
Bir gazetecinin, geçmişte Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi gibi yerlerin yapımı sırasında çeşitli istimlak sorunları yaşandığını hatırlatması üzerine Edip Uğur, şunları söyledi: 
BURASI BENİM ARAZİM,
BURADAN YOL GEÇMESİN!
"Üniversite için Çağış'ta bulunan vatandaşlarımızın 5 bin dönüm arazisi istimlak edildi. Eğer istimlak yapmazsan üniversite yapabilir misin? İzmir yolu benim dedemin bağından geçti. Bizim 15 dönüm arazimiz gitti.  'Ama kardeşim burası benim arazim buradan yol geçmesin' diyebilir miyiz?
Küçük Sanayi Sitemiz, Organize Sanayi bölgemize kadar üniversitemizi kadar yol geçen her tarafta istimlak olacak. Bu olmadan, havadan uçurarak yol geçiremezsin. Bu kadar yapılan yolda istimlak olmaz mı?"
BELEDİYE İTİRAZ ETTİ
Bu arada, mimar Cengiz Dikici aracılığıyla hazırlanan bir rapor doğrultusunda Kuzey Çevre Yolu'nun geçiş güzergahına itirazda bulunduğu öğrenildi. Konu, Belediye Meclisi'nin bugün akşam yapılacak oturumunda da gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Meclisin, bu konuda vereceği karar merakla bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi