* AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, aynı zamanda Belediye başkanı İsmail Ok’un yardımcısı olan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk’e, kulübe yapılan bağışları kalem kalem açıklaması için  çağrıda bulundu.
* Poyrazlı, “Kardeşim niye kendi belediye başkanını bu kadar zor durumda bırakıyorsun? Niye üzüyorsun?. Herhalde bunların bir hesabı kaydı vardır herhalde.  Çıkar şunları, yayınla herkes görsün. Bu kadar basit değil mi bu hadise” dedi.

AK PARTİ İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Belediyesi'ne yönelik soruşturmaların Balıkesirspor Kulübü'ne yapılan bağışların gündeme taşınmasıyla birlikte tartışma konusu yapılmaya başlandığına dikkat çekerek, bu bağışların kamuoyuna açıklanması çağrısında bulundu.

Poyrazlı, şöyle konuştu:
''Balıkesirspor ile ilgili bağış iddiasıyla ilgili bu işler kızıştı. Bu işin çok kolay bir yanı var. Bugün Balıkesirspor Kulübü’nün başkanı, aynı zamanda belediye başkan yardımcısıdır. Kendi dönemlerinde Balıkesirspor’a kimler, hangi tarihte bağış yapmış, ne kadar bağış yapmış? Bunları çıkarıverirler.
Tuna başkana buradan seslenmek lazım. Kardeşim niye kendi belediye başkanını bu kadar zor durumda bırakıyorsun? Niye üzüyorsun? Çıkar şunları, yayınla herkes görsün. Bu kadar basit değil mi bu hadise. Çıkıp basın toplantısı yapıp da ‘efendim biz kimseden zorla bağış almadık, şunu bunu yapmadık' demek yerine kendi dönemleriyle ilgili bağışları açıklasınlar. Herhalde bunların bir hesabı kaydı vardır. Çıkarsın, açıklarsın.
Ne sayın belediye başkanımız agresif hale gelir, ne de hırçınlaşır, ne de kimse üzülür. Ne de bu mevzu Balıkesir’in gündemini işgal eder.''

Editör: Haber Merkezi