Balıkesir Valiliği öncülüğünde düzenlenen ve dört gün sürecek Balıkesir Tanıtım Günleri, Ankara'da büyük ilgi topladı 
Atatürk Kültür Merkezi'nde 10-13 Ekim 2013 tarihleri arasında devam eden tanıtım günlerine TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK, Başbakan Yrd. Bekir BOZDAĞ, TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İNCE, Vali Ahmet TURHAN, Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Milletvekilleri A. Edip UĞUR, M. Cemal ÖZTAYLAN, Tülay BABUŞÇU, Ali AYDINLIOĞLU, Nedret AKOVA, Namık HAVUTÇA, Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi GÜVEN, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, İlçe kaymakamlarımız ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

BALIKESİR'İ 10 NUMARA İL YAPMAYA AHT ETTİK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı İsmail OK, tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “Balıkesir'in güzelliklerini yansıtan bütün renkler bugün burada. Balıkesir'in hak ettiğini alabilmesi için şehir dışında ilk kez gerçekleşen bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekiyor. Bu işin mimarı ve öncülüğünü yapan Valimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip UĞUR ise, etkinlikten duyduğu gururu dile getirerek, “Balıkesir yükselen bir değer. Balıkesir'in etiyle, sütüyle Türkiye'yi doyuran bir şehir. Nasıl plaka numaramız 10 ise Balıkesir'i 10 numara bir şehir yapmaya aht ettik. İnşallah bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi. 
Vali Ahmet TURHAN’da konuşmasında, Balıkesir'in sadece Türkiye'nin değil, dünyanın incisi olduğunu ifade ederek, “İlimiz Türkiye'yi besleyen turizmin başladığı, zeytinyağıyla dünya markası olmuş bir şehir. Ankara'da yaşayan hemşerilerimizle Balıkesir'in güzelliklerini paylaşalım istedik. Tüm Balıkesirliler, bu etkinliğimize ellerinden geldiğince destek verdiler. Balıkesir, ülkemizin 2023 vizyonunda aktif rol oynayacak." dedi. 


BALIKESİR AYAĞINIZA GELDİ 
Balıkesir Tanıtım Günleri açılış törenine katılımları ile bizleri onurlandıran Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ ise konuşmasında, “Balıkesir ayağınıza geldi. Güzellikleriyle, özellikleriyle, ürettikleri ve sahip olduklarıyla ayağınıza geldi ve size kendisini tanıtıyor. Onun için Balıkesir'e gelin, gezin görün. Burayı ziyaret edenler adeta Balıkesir'in her tarafını gezmiş gibi olacak, daha yakından tanıyacaktır. İlerleyen zamanlarda Balıkesir'e dair program yaparken daha bilinçli bir program yapma imkanınız olacaktır.” dedi. 


10 NUMARA İL BALIKESİR 
Trafikte plaka kodu 10 numara olan Balıkesir'in hizmetlerde de her şeyinin dört dörtlük olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı BOZDAĞ, “Balıkesir verimli arazileriyle Türkiye'mizin en önemli tarım kentlerinden birisidir. Marmara ve Ege Denizi kıyılarındaki sahilleriyle Türkiye'nin en önemli turizm kentidir. Bandırma başta olmak üzere sanayi ve ticaret merkezi olması, ayrıca kaplıcaları ve şifalı suları ile Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden birisi. Türkiye'nin, hatta dünyanın en güzel, en kaliteli zeytin ve en kaliteli zeytinyağı ile Edremit ve Ayvalık zeytini ve zeytinyağı Balıkesir ve Türkiye'nin tanınmış bir markasıdır. Balıkesir demek höşmerim demektir. Balıkesir demek Susurluk ayranı demektir. Balıkesir demek Manyas'ın yoğurdu demektir” şeklinde konuştu. 


BALKES’E ŞAMPİYONLUK TEMENNİSİ 
Balıkesir denilince Balıkesirspor'u da unutmamak gerektiğini ifade eden Bozdağ, “Balıkesirspor bu sene yükseldikleri PTT 1. Ligi'nde liderlik koltuğuna oturdu. Dileğimiz, temennimiz odur ki Süper Lig'e bu sene yükselsinler ve Süper Lig'de başarıyla adından söz ettirsinler” dedi. 

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ 
 BOZDAĞ, Balıkesir türkülerinin yerinin bir başka olduğunu da söyleyerek, “Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, gönül bu sevdadan vaz mı geçecek' gibi dillerde peleseng olmuş Balıkesir türkülerinin yeri bir başkadır. Balıkesir Efruz Bey, Kaşağı, Yalnız Efe hikayelerinin yazarı, büyük öykücü Ömer Seyfettin'i topraklarından çıkaran bir kenttir. Balıkesir büyük ilim, irfan adamı, Allah yolunun hizmetkarı Gönenli Mehmet Efendi'yi bağrından çıkaran, Türkiye'ye ve dünyaya bu yolda hizmetleriyle öncülük ettiren insanları yetiştiren iklimin, toprağın olduğu büyük bir yerdir. Balıkesir kahramanlık destanı yazanların memleketidir. Çanakkale'de devasa top mermisini tek başına sırtına alarak kahramanlık destanı yazan Seyit Onbaşı'nın memleketidir" diye konuştu. 
Balıkesir'in yiğit insanları, cesur insanları yetiştiren ülkemizin nadide köşelerinden biri olduğunu vurgulayan BOZDAĞ, konuşmasına şöyle devam etti: “Cihan Şampiyonu Kurtdereli Mehmet Pehlivan bütün dünyadaki pehlivanları dize getirirken, Balıkesir'in ekmeğinden, suyundan ve havasından aldığı güçle güreşiyor ve diyordu ki 'Ben güreşirken bütün Türk milletini arkamda hisseder, onun şerefini korumak için her şeyi yapardım. Sanki bütün Türk milletinin kuvvetinin arkamda olduğunu hissederdim' sözleriyle tarihe geçmiş büyük bir pehlivanımızın memleketidir. Kurtuluş Savaşı'nda vatan topraklarımızın işgal edilmesi üzerine milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı yerlerden birisidir Balıkesir. Balıkesirlilerin de Kurtuluş Savaşı'nda ayrı bir değeri ve yeri vardır. Bu değer ve yer tartışmasızdır. Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, milletin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibaretti.”  


TANITIMI ÖNEMSİYORUZ 
Balıkesir'in pek çok değeri olduğunu, sadece Balıkesir için değil Türkiye için önemli kıymetleri bağrında yetiştirdiğini, bu ülkenin bağımsızlığına, birliğine çok büyük katkıları olduğunu da söyleyen BOZDAĞ “Bu tanıtım günleri önce bizim kendimizi tanımamız için çok önemlidir. Başkalarına tanıtmak ondan sonra daha kolaydır. Balıkesir dendiğinde edebiyatında, sanatında, kültüründe her alanında başarılı olmuş, Balıkesir'de damgasını vurmuş ama başarısının sınırları Balıkesir'in dışına taşıp Türkiye'yi, dünyayı kuşatmış nice insanlara, nice değerlere sahiptir. Bu yönüyle Balıkesir tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin hazinelerini bağrında barındıran en güzide illerimizden birisidir. O nedenle bu tanıtım günlerini fevkalade önemsiyorum. Hem kendi ilimizi kendimize tanıtmak, kendi yavrularımıza, evlatlarımıza doğru tanıtmak, hem de başka yerdeki insanların ilimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel özellik ve güzelliklerini doğru bir biçimde tanımasına katkı sağlamak bakımından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


BALIKESİR DİĞER İLLERE FARK ATTI
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Vali Ahmet TURHAN, Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Milletvekili A. Edip UĞUR ve diğer protokol üyeleri birlikte açılış kurdelesini kesti. Stantları gezen heyete ürünler hakkında bilgi verildi. Törende Dursunbey, Bigadiç ve Sındırgı yöresi halk oyunları sergilendi. Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan otantik kıyafetler defilesi de büyük ilgi gördü. 
Etkinlik kapsamında Ankara'da yaşayan vatandaşlar, dört gün boyunca Balıkesir'in yöresel yemekleri, tarihi ve turistik yerleri ve diğer değerlerini tanıma fırsatı bulacak. 


TANINMIŞ İSİMLER ZİYARET ETTİ
Vali TURHAN, stantları gezerken Balıkesirli ve başka illerin bu tür organizasyonlarına giden ziyaretçilerle sohbet ederek görüşlerini aldı. Çok sayıda ziyaretçi Vali TURHAN’a özellikle ulaşarak organizasyondan duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür ettiler ve ilk kez gerçekleştirilmiş olmasına rağmen çok başarılı bulduklarını dile getirdiler.
Vali TURHAN organizasyonun beğenilmesinden büyük memnuniyet duydu. 
Açılış sonrası TBMM Başkanımız Sayın Cemil ÇİÇEK, Maliye Bakan Yardımcısı A. Erdem CANTİMUR ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet ZAHTEROĞULLARI, Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş YILMAZ ve Başbakanlık, Bakanlıklarda görevli çok sayıda bürokrat standları gezerek ilimiz ile ilgili bilgi aldılar.
Editör: Haber Merkezi