19 Dönem 3’üncü Kısım POMEM Özel Harekât eğitiminden mezun olacak 889 öğrenci için Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezinde bugün saat tören düzenlendi.

Mezuniyet törenine, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir POMEM Müdür V. Ünsal Hayal, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende,  dönem birincisi Nadir Ekşinar mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya buradaki konuşmasında, 173 yıllık tarihi şan ve şeref sayfalarıyla dolu ve milletine aşk ve sadakatle hizmet eden feragat ve fedakarlık örneği bir kanun ordusu olan Türk Polis Teşkilatında, eğitimlerini tamamlayarak çelik gibi disiplinli birer Özel Harekat polisi olan 889 gencimizin mezuniyet coşkusuna ortak olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

Aziz milletimizin huzur ve güvenliği için çalışan teşkilatımız mazisinden aldığı ilhamla ve tarih bilinci ile yoğrulmuş geçmişle gelecek arasında köprü oluşturan fikri ve ilmi değerlerle mücehhez, iyi yetiştirilmiş, devletine sadık, milletine bağlı, vazifesi uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen, bir anlayışla kendisine teslim edilen mukaddes emanetleri korumaktadır." 

Konuşmasının devamında Celal Uzunkaya, “Polisimizin böylesine önemli sorumlulukları ifa ederken almış olduğu eğitimin kalitesinin artırılması ve ihtiyaç duyduğu teçhizat ve donanıma sahip olması için devletimizin tüm imkânları da seferber edilmektedir. Buradan Teşkilatım adına bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasında, terörle mücadelede sayısız başarılara imza atmış olan yiğitlerimizi anarak, “15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Türk Polis Teşkilatı, sadece ve kayıtsız şartsız meşru otoritenin emrinde hareket ederek milli iradenin yanında yer almış, milletimizin desteği ile ve milletle kol kola demokrasi tarihine altın harflerle geçecek bir kahramanlık destanı içerisinde çok önemli rol üstlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında genç Özel Harekâtçılara seslenen Celal Uzunkaya, şunları söyledi:

“Bugün mesleki eğitim ve öğretimini başarıyla bitiren gözleri vatan sevgisiyle dolu siz genç Özel Harekâtçılarımıza kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına güzel vatanımızı, milletimizin, huzurunu, canını ve malını korumak uğruna, mübarek şehitlerimizin ve kıymetli gazilerimizin aziz hatıralarıyla ilmek ilmek işlenen kahramanlık timsali bu şanlı üniformayı emanet ediyoruz. Katılacağınız saflar, vazifesini namus bilip makamların en büyüğü ve müjdelenmişi olan şahadet mertebesine koşanların terbiyesi ile yoğrulmuştur.

Canınız pahasına çalışmaktan ve vicdanınızı rahatlatana kadar doğruyu bulma çabasından da asla vazgeçmeyin. Bir grubun veya bir yapının değil, milletin ve devletin polisi olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın. Hiçbir zaman aklınızı, kalbinizi ve beyninizi başkalarına kiralamayın. Hayatınızın her anında adalet ve hak kavramlarını kendinize ilke edinin.  Sadakatiniz daima devletimize, hizmetiniz ise her şeyin en güzelini hak eden aziz milletimize olsun.” 

Konuşmasının sonunda mezun olan Özel Harekâtçıların ailelerine de seslenen Celal Uzunkaya, “Her türlü fedakârlıkla yetiştirdiğiniz, okuttuğunuz biricik evlatlarınızı bizlere teslim etmiş olmanız nedeniyle en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sizler evlatlarınızın bugüne kadar yaptıklarından gururlandığınız gibi bundan sonrada yazacakları kahramanlık destanlarından da gururlanacaksınız.” dedi.


VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUNUZ

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise konuşmasında yeni görev yerlerine uğurlanacak polislere "Görev yaptığınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkınız, vatandaş memnuniyetini ön planda tutunuz, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınız, hak ve adaletten ayrılmamayı görev biliniz." tavsiyesinde bulundu. 


BU MEMLEKETTEN BİR ÇAKIL TAŞI BİLE ALAMAZLAR
Vali Yazıcı, şöyle konuştu: "Bundan sonra ülkemizde huzurun ve asayişin temini, güvenin tesis ve devamı için mesai gözetmeksizin her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacaksınız. Görevinizi yaparken sadece sıralı amirlerinizin ve üstlerinizin talimatlarını yerine getireceksiniz. Nasıl ki vatandaşların huzur ve güvenliği için görevinizi yerine getiriyorsanız, devletin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yapılanmanın, yıkıcı, bölücü, Paralel Yapılanmanın daima karşısında olacak ve azimle mücadele edeceksiniz. Bizim bu gücümüz ve görüntümüz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza her daim korku verecektir.  Bu düşünceyle sizler, bizler ve tüm kamuda görevli herkes üzerine düşen görevi laikiyle yapma gayreti içerisinde olmalıdır."
YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN
Konuşmasının son bölümünde Polis Memurlarına başarılar dileyen Vali Yazıcı, "Gücünüzü kanunlar ile yüce Türk Milletinden aldığınızı asla ve asla unutmayın.  Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun."şeklinde konuşmasını tamamladı.

Tören, dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi ve mezun olan öğrencilerin yemin etmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi