BALIKESİR'de İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince uzun süren istihbarat çalışmasının ardından yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattıkları öne sürülen şebekeyi çökertti.

BÜYÜK OPERASYON

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çoğunluğu huzurevlerinde kalan engelli ve yaşlı vatandaş adına sahte rapor ve reçete düzenleyerek, SGK ve kamu kuruluşlarını zarara uğratan, uyuşturucu nitelikli ilaçları piyasaya süren organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

HASTANE, ECZANE, HUZUREVİ...

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerinin  Atatürk Şehir Hastanesi ile Susurluk'taki iki özel Huzurevi ve Balıkesir'deki bazı eczacılara yönelik eş zamanlığı gerçekleştirdiği operasyonlarda 21 kişi göz altına alındı.
Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti ve resmi belgede sahtecilik iddiasıyla adliyeye sevk edildi. 

YAŞLI ve ENGELLİLERE YAZILAN 
YEŞİL REÇETE İLAÇLARI PİYASA SATIŞ...

Atatürk Şehir Hastanesinde görevli bir Psikiyatri Uzmanının da aralarında bulunduğu şüpheliler, Susurluk'taki iki özel huzurevinde kalan yaşlı ve engelliler adına yazılan yeşil reçeteli ilaçları piyasaya sürerek haksız kazanç sağlamak, resmi evrakta sahtecilik, kamuyu zarara uğratmakla suçlanıyor. 

DOKTOR İLE ECZACI TUTUKLANDI

Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkeme çıkarılan şüphelilerden doktor ile eczacı tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

150'YE YAKIN KİŞİ SORGULANDI

Bu arada, Jandarma'nın bazı hekim, hastane çalışanı, özel huzur evleri ve  eczaneleri kapsayan soruşturma kapsamında 150'ye yakın kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 
 

Editör: Haber Merkezi