Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 258 bin 625 metrekare alan içerisine projelendirdiği; içerisinde yer alacak fuar ve kongre merkezi, Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü, alışveriş merkezi, çim amfi, etkinlik sahnesi, Tubby Jump alanı, Çay Deresi’nde düzenlenecek gondol turları vb. gibi unsurlarıyla değişim ve gelişimin simgesi olacak ve kente değer katacak Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesinin temeli düzenlenen görkemli bir tören ile atıldı.

Vali Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de hazır bulunduğu  törene çok sayıda vatandaş katıldı.


Törendeki konuşmasına, Malazgirt zaferinin 944.yıldönümünü kutlayarak başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, terör olaylarını kınayıp, şehit polis ve askerlere Allah’tan rahmet diledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Balıkesir’i ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çevreci ve bütüncül bir bakış açısıyla planlayacaklarını belirten Başkan Uğur, çevreye duyarlı projeler geliştireceklerini söyledi.
Uğur, Balıkesir'in çehresini değşitirecek projenin temelini Vali ve milletvekilleriyle birlikte attı.
Editör: Haber Merkezi