Balıkesir'de daha önce tahliye edilenler ile firarda bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin tekrar bir yapılanmaya girerek örgüt adına faaliyet yürüttüklerinin tespit edilmesi üzerine, geçen 26 Şubat'taki operasyonda yakalanan zanlılardan birinin evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde önemli detaylara ulaşıldı.

Polisin "Himmet" ve "sohbet grupları" olarak değerlendirdiği listelerde adlarına yer verilen kişilerin tamamına yakınının FETÖ soruşturmasından kaydı bulunduğu ve çoğunluğunu esnafların oluşturduğu belirlendi. 

Bunun üzerine 63 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Balıkesir Valiliği operasyonla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

FETÖ'ye dev operasyon, 2. dalga başladı.

Geçmiş tarihlerde tutuklanıp daha sonra tahliye olmuş veya halen firarda olan örgüt üyelerinin ilimizde tekrar bir yapılanmaya girerek örgüt adına faaliyet yürütmeye çalıştıkları tespit edilmiş, şüpheliler hakkında planlı operasyon başlatılarak fiziki ve teknik takip çalışmaları yapılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar operasyona dönüştürülerek 26.02.2019 günü ***AKTİF YAPILANMA*** içerisinde (42) şüpheli yakalanmıştır.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve notlar, sahte kimlikler, 9 adet tarihi sikke,40.000 TL, 35.000 Dolar, 3.000 Euro, 38 çeyrek altın, 1 Ata lira, 3 Cumhuriyet altını, 2 tam altın ele geçirilmiştir.

Örgüt mensuplarının ikametlerinden ele geçirilen notların incelemesinde aktif yapılanma içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten örgüt mensubunun kendi el yazısıyla oluşturduğu isim listelerinin olduğu görülmüş, liste üzerinde yapılan çalışmalarda;

♦Listede isimleri yazılı olan şahısların ilimizde bulunan bazı ilçelere göre sınıflandırıldığı,

♦Himmet listesi ve sohbet grupları listesi olduğu değerlendirilen 2 ayrı listenin bulunduğu,

♦İsimleri yazılı olan şahısların tamamına yakınının FETÖ soruşturmalarından kaydının bulunduğu,

♦İsimleri yazılı olan şahısların birçoğunun esnaf olduğu anlaşılmıştır.

Yapılan tespit ve araştırmalar neticesinde bahse konu listelerin örgütün HİMMET ve SOHBET GRUPLARI listesi olduğu değerlendirilerek, listelerde isimleri bulunan (63) şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, 05.03.2019 günü yapılan operasyon neticesinde 57 şüpheli yakalanmıştır.

Firari şüphelilerin (6)yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi