BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, geride bıraktığımız yılda hiç boş durmadı. 
Günde ortalama 26 olaya müdahele eden kahramanlar, çok sayıda can kurtarırken, milyonlarca liralık milli servetin de heba olmasını önledi. 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen'in başında bulunduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler,  2015 yılı içerisinde müdahale ettiği toplam acil olay sayısı 9 bin 834 olarak kayıtlara geçti. 

Bunların dağılımı şöyle gerçekleşti:
Yangın ; 7489 Adet
Kurtarma ; 1108 Adet
Trafik Kazası ; 478 Adet
Sel/Su Baskını; 759 Adet.
Böylece, Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı günlük ortalama 26 acil olaya müdahalede bulunmuş oldu. 
Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri hasar raporunu şöyle açıkladı:
"Müdahale edilen yangın olaylarında meydana gelen maddi zarar 16.847.250,00 TL olarak tahmin ediliyor.  Yangın sonucu 11 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 9 hayvan telef olmuştur.
Müdahale edilen kurtarma ve trafik kazası olaylarında ise 1192 vatandaşımız ağır veya hafif yaralı, 891 hayvan ağır veya hafif yaralı olarak kurtarılıp ilgili birimlere teslim edilmiş, 87 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen (ortadaki) ile fedakarca çalışan personelini balikesirim.net olarak kutluyoruz. İyi ki varsınız diyerek görevlerinde üstün başarılar diliyoruz. Allah kahraman itfaiyecilerimizin yar ve yardımcısı olsun.
Editör: Haber Merkezi