KİME NE ZARARI VARDI
GÜZELLİĞİNDEN BAŞKA...

Balıkesir Gar havzasının Cengiz Topel Caddesi girişindeki Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait alana 1990'lı yılların başında yerleştirilen kara tren hafta sonunda sessiz sedasız taşındı.

Kara trenin TCDD tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne hibe edildiği iddia edilirken vatandaşlar kara trenin götürülmesine tepki gösterdi.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber yerlerini daha modern trenlere bırakan buharlı lokomotifler (kara tren) uzunca bir süredir bazı şehirlerin Gar Müdürlüklerinde sergileniyordu.

1960’lı yıllarda Balıkesir-İzmir, Balıkesir Bandırma, Balıkesir-Kütahya hattı arasında çalışan ve sonrasında Balıkesir Gar Havzasında nostaljik olarak sergilenen kara tren de bunlardan sadece birisiydi.

Hafta sonunda gerçekleşen olayda Balıkesir’in ‘meşhur’ kara treni vinç yardımıyla TIR’lara bindirilerek sessiz sedasız taşındı.

Olayı gören bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kara trenin TCDD Genel Müdürlüğün talimatıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ne gönderildiği iddia edilirken kara trenin hangi amaçla kullanılacağı ise gizemini koruyor.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN HABERİ YOK
Balıkesir’in kara treninin nereye ya da ne amaçla gönderildiği kesin olmamakla beraber trenin sergi alanından kaldırılmasına en büyük tepkiyi Balıkesirliler verdi.

Birçok Balıkesirli günümüzün en etkili aracı olan sosyal medya üzerinden AK Parti Balıkesir Milletvekillerinin bile olaydan haberi olmadığını ileriye sürerek iktidar partisinin Balıkesir milletvekillerini kara trene sahip çıkmamakla suçladı.

Vatandaşlara göre yaşanan olayla birlikte Balıkesir tarihinin bir parçasını daha kaybederken, Ankara’daki siyasi gücünü de bir kez daha açıkça ortaya koymuş oldu. (YeniSöz)

Editör: Haber Merkezi