Hain kalkışmanın yaşandığı gece milletin toplanma noktasına dönüşen Balıkesir Valiliği'nin yanı sıra Alaca Mescid önü ve çevresi ayyıldızlı bayraklarımızla donatılarak gelincik bahçesine dönüştürüldü.

BALIKESİR'DEKİ ETKİNLİKLERİN PROGRAMI ŞÖYLE
Pazar günü sabah 05.30’da Zağnos Paşa’da ‘Gençler Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliği, Pazartesi günü 11.00’de Balıkesir Şehitliği’nde şehit kabirlerinin ziyareti gerçekleşecek. 
Aynı gün 12.20’de Alaca Mescit’te mevlit okunacak, Şehit ve Gazi Aileleri için Öğretmenevi’nde yemek düzenlenecek.

15 TEMMUZ GECE MİLLİ İRADE MEYDANINDAYIZ
21.00’de Milli İrade Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti var. Burada 15 Temmuz Anı Defteri imzaya açılacak. 15 Temmuz temalı fotoğraflar sergilenecek. Gece Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile diğer protokol üyelerinin konuşmasıyla son bulacak.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKLERİ
16 Temmuz Salı günü ’15 Temmuz Destanı’ konulu bir söyleşi var. 21.00’de Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki söyleşinin konuğu 15 Temmuz gazileri Ömer Önder Haberal ve Fatih Ayan. 17 Temmuz Çarşamba günü Fen Edebiyat Fakültesi’nde saat 11.00’de 15 Temmuz’a Bir Bakış’, 14.00’de NEF’te ’15 Temmuz’un Sosyo-Kültürel Analizi’ konulu konferanslar gerçekleştirilecek. 
18 Temmuz Perşembe günü 18.00’de Mehmet Narlı’nın moderatörlüğünde Hasan basri Çantay Gençlik Merkezi’nde 15 Temmuz konulu bir panel, yine aynı saatte NEF’te görseller ve şiirler eşliğinde 15 Temmuz direnişini anlatan bir dinleti düzenlenecek.


 

Editör: Haber Merkezi