BALIKESİR'in simgesi olacak Çamlık Projesi'nde geri sayıma geçildi.

Büyükşehir Belediyesinin kurucu Başkanı A. Edip Uğur'un vizyon projeleri arasındaki Çamlık Rekreasyon Alanındaki çalışmalar, Yücel Yılmaz'ın başkanlığa seçilmesiyle beraber yeninden hız kazandı.

Kentin dört bir yanından görülecek şekilde tasarlanan hilal minareli camii bugünden göz kamaştırmaya başladı. AK Partili eski belediye başkanı Edip Uğur, projesiyle ilgili aşağıdaki fotoğrafları paylaşıp yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.



 

İşte Edip Uğur'un o paylaşımı..

"33 metre büyüklüğündeki hilal minare Balıkesir’in bir çok yerinden gözlemlenen ülkemizin ve şehrimizin yeni imgesi olacak, yüksekliği Allah’a tespihatı formu kutsal değerlerimizin mesajı olacaktır.

Gündüz ile gecenin buluşması, Güneş ile ayın birleşmesi, Yer ile göğün kesişmesi, secde-i beşerin doğuşunu anlatacak, aynı zamanda birleştiren ve bütünleştiren kimliği ile de Allah’a kulluğu temsil edecektir.

Çamlık projemiz ve hilal minareli camimiz, emeği geçen herkese teşekkür ederim"


Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı Projesi Hakkında

  • Kategori : Altyapı ve Üstyapı Yatırımları
  • Proje Durumu : Devam Eden Projeler
  • Yapım Yılı : 2017
  • İlçe Adı : Karesi



Proje Açıklaması :

Alan, çocukların, gençlerin ve tüm yaş gruplarından gelen kentlinin turistik, sportif, kültürel, bilimsel, dini, ticari ve eğlence amaçlarıyla kullanabileceği şekilde ve tüm günlerini burada keyifle geçirebilecekleri donatılarla tasarlanmıştır.

Geceleri aydınlatılacak ve güvenliği yeniden tesis edilecek alan, tüm gün ve gece kente hizmet verecek, çam ağaçları bu güzel Balıkesir manzarasını gece-gündüz kentliyle paylaşır hale gelecektir.

Teleferik İstasyonu ile Çamlık ve Çay Deresi Rekreasyon Alanları birbirine bağlanacak ve kenti ziyaret edenlerin iki alanın da aynı saatler içerisinde tadını çıkarmalarına fırsat sağlanacaktır.

Balıkesir Merkez, Çamlık’ta yaklaşık 730.000 m2’lik alanda yapılan rekreasyon alanı: 

Proje kapsamında;

Çamlık Camii ve Hilal Minare,
Balıkesir Türk Tarihi Sokağı,
Bilim Merkezi, 
Minia Balıkesir
Kent Kütüphanesi, 
Alışveriş sokakları, Ticari Birimler
Çocuk Oyun Alanları,
Heliport, 
Yürüyüş Parkuru, 
Mesire Alanları,
Restaurant, 
Yollar ve Otoparklar bulunmaktadır.

Ticari ve Rekreasyon alanı içerisinde alışveriş sokakları mesire alanı ve dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ile gelen ziyaretçilerin tüm günlerini burada geçirebilmeleri hedeflenmiştir.
Şehirden geliş aksında bir bilim merkezi kurgulanmış böylece çocuklar ve gençlerin bilim ile buluşmaları sağlanmıştır.
Dini Tesis alanı içerisinde yapılacak olan Modern Çamlık Camii- Dinler Tarihi Sokağı- Açık Hava Müzesi ve Şehir Kütüphanesini barındıran bir alan olarak tepenin en hakim noktasında kurgulanmış ve şehrin her noktasından görülecek şekilde düşünülmüştür. Cami de kullanılan hilal minare şehrin simgesi olması amacıyla çelik konstrüksiyon sisteme sahip olarak tasarlanmıştır. 
Heliport alanı ve teleferik istasyonu ile buraya alternatif ulaşım ağları da düşünülmüştür.Teleferik İstasyonu ile Çamlık ve Çay Deresi Rekreasyon Alanları birbirine bağlanacaktır.
2017 yılında işin yapımına başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi