Sabah saatlerinde flaş bir son dakika haberi geldi. İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle aralarında İzmir, Diyarbakır, Adana, Antalya gibi illerin de bulunduğu birçok ilin emniyet müdürü değişti. 

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 34 İl Emniyet Müdürü merkeze alınırken, 24 İl Emniyet Müdürü ile 2 Daire Başkanının yeri değiştirildi. İlk ataması yapılan İl Emniyet Müdürü sayısı ise 37 oldu.

DAĞDEVİREN SİNOP'A
UZUNKAYA ANTALYA'YA

Balıkesir'e Adana'dan Cengiz Zeybek gelirken, Balıkesir'de görevi vekaleten yürüten  Ercan Dağdeviren Sinop'a Emniyet Müdürü oldu. Balıkesir'in efsane müdürlerinden Celal Uzunkaya ise, İzmir'den turizmin başkenti Antalya'ya atandı.


DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Atamalar arasında dikkati çeken isim olan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Dinç, 2013 Mayıs ayından bu yana İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.      

İstihbarat Daire Başkanlığına bir dönem Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan, Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi.

Kararnameye göre, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirilmesi de önemli değişiklikler arasında yer alırken, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Necmettin Emre polis başmüfettişliğine atandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Antalya Emniyet Müdürlüğüne, İzmir Emniyet Müdürlüğüne Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Hüseyin Aşkın, Adana Emniyet Müdürlüğüne ise Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak getirildi.

Cevdet Saral'ın Ankara Emniyet Müdürü olduğu dönemde istihbarattan sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan Osman Ak, FETÖ ile ilgili ilk raporu hazırlayan kadronun başında yer almıştı. Aynı kadroda yer alan Zafer Aktaş Muş, Mahmut Çorumlu ise Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüklerine atandılar.

Ankara Emniyet Müdür Vekili olduğu dönemde Merasim Sokak patlaması sonrası kendi isteği ile merkeze alınan Ahmet Hakan Arıkan ise Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildi.    

KOM'DA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

KOM Daire Başkanı Orhan Özdemir'in polis başmüfettişliğine atanması, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Huloğlu'nun ise KOM Daire Başkanlığına getirilmesi, emniyetteki önemli değişiklikler arasında yer aldı. 

Bu arada Konya, Adana gibi illerde önemli FETÖ operasyonlarına imza atan eski KOM Daire Başkan Yardımcısı Akın Zaimoğlu ise Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına atandı.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ İSİMLER

Kararname kapsamında, özellikle terörle mücadelenin yoğun sürdürüldüğü bazı doğu ve güneydoğu illerine yeni ancak bölgeyi bilen isimler atandı.      




 

Editör: Haber Merkezi