Balıkesir’in Altıeylül İlçesi Sütlüce Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki, 1200’lük diye tabir edilen Cam Elyaf Takviyeli (CTP) ana boruda gece patlak oluştu.  

Ekipler arızanın giderilmesi için çalışmalarını sürdürürken Sütlüce Pompa istasyonundan gelen aynı boruda ikinci bir patlak meydana geldi. 
Baski ekipleri borunun değiştirilmesi için, pompa istasyonundan gelen suyu kesti. 

1. ve 2. Gündoğan, Plevne, Sütlüce, Kasaplar, Eski Kuyumcular, Bahçelievler, Gümüşçeşme, Altıeylül, Hasan Basri Çantay, Hacıilbey, Gazi Osman Paşa, Mirzabey, Hacıismail, Karesi, Hisariçi, Yıldırım, Akıncılar, Aygören, Karaoğlan, Çayırhisar, Dumlupınar, Halalca, Ovaköy, Yakupköy, Aslıhan, Aslıhantepecik, mahallelerinde ve çarşı merkezin bir kısmı susuz kaldı. 

BASKİ’den yapılan açıklamada, tüm tamir ekiplerinin arızanın oluştuğu bölgeye yönlendirildiği, adı geçen mahallelere en kısa sürede su verileceği açıklandı. 

Yetkililer, tamiratın tamamlanması konusunda saat vermenin yanlış anlaşılmalara neden olacağını belirtti. 

BİR EV SU ALTINDA KALDI

Su borusundaki patlama nedeniyle çevredeki evlerden bazılarını su bastı. Dereboyu Caddesi üzerindeki bir evin bodrum katında yaşayan yaşlı kadın su baskınına uykuda yakalandı. Kadın son anda kurtarıldı. 

BASKİ ile ALTIEYLÜL ve KARESİ SU DAĞITTI
Bu arada, BASKİ, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri su tankerleriyle şehrin bazı noktalarında vatandaşlara su dağıttı.

Editör: Haber Merkezi