Kentin 1953 yılındaki Belediye Başkanı Faik Ocak döneminde yapımına karar verilerek başlanan ve açılışı 1958'in başkanı Enver Durmaz'a nasip olan Paşa Cami karşısındaki Hal Binası'nın yıkılmaması yolundaki çabalar sonuç vermedi.


Bursa'daki Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na yapılan SİT kapsamına alınması yolundaki başvuru da sonuç vermedi. 

Dün toplanan kurul, virane yapının SİT kapmasına alınacak herhangi bir mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği taşımadığı kararına vardı. 

Böylece, kent dokusu yanında Paşa Camii ve Karesi Türbesi gibi tarihi varlıklarımızın yeraldığı bölgeye yakışmayan görüntünün ortadan kaldırılması için geri sayım başladı.

AKTÜRK: HAL YERİNE YEŞİL ALAN, EKLENTİSİNE YENİ PROJE
Bursa’da katıldığı kurul toplantısının ardından Gazete Balıkesir’e konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, “Kuruldan sonuç çıkmadı. Hal binası yıkılacak. Yeri yeşil alana dönüştürülecek. Eklentilerine ise, (şu anda otopark olarak kullanılan Karesi Türbesi önündeki alan) Eskişehir Odunpazarı’ndaki bir projeyi uygulayacağız” dedi.  
Editör: Haber Merkezi